8465 94 00 Maszyny do gięcia lub łączenia do drewna, korka, kości, ebonitu, twardych tworzyw sztucznych lub podobnych twardych materiałów (z wył. maszyn do obróbki ręcznej i centrów obróbkowych)
Kod CN 8465 94 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8465 94 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 28.49.12.0 - Obrabiarki do drewna, korka, kości, ebonitu, twardych tworzyw sztucznych lub podobnych twardych materiałów; urządzenia do galwanizacji
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8707 - Nadwozia, włączając kabiny, do ciągników, do pojazdów silnikowych do przewozu 10 lub więcej osób, pojazdów samochodowych i pozostałych pojazdów silnikowych przeznaczonych zasadniczo do przewozu osób, pojazdów silnikowych do przewozu towarów i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia, objętych pozycjami od 8701 do 8705
Kod CN: 0709 20 00 - Szparagi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 2009 49 11 - Sok ananasowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 4107 91 10 - Skóra wyprawiona podeszwowa, z pełnym licem, włączając skórę pergaminowaną, niedwojona, z części, pasków i płatów, ze skór bydlęcych (włączając bawole) lub zwierząt jednokopytnych, przetworzona dalej po garbowaniu lub kondycjonowaniu, odwłoszona (z wył. skóry zamszowej, skóry lakierowanej i skóry lakierowanej laminowanej, i skóry metalizowanej)
Kod CN: 0401 40 10 - Mleko i śmietana, o zawartości tłuszczu > 6 % masy, ale <= 10% masy, , w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2 litrów, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego
Kod CN: 2008 30 59 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. cząstek grejpfrutów, mandarynek (włączając tangeryny i satsuma), klementynek, wilkingów i podobnych hybryd cytrusowych)
Kod CN: 1901 90 91 - Przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające tłuszczu z mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi, lub zawierające < 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi, niezawierające kakao lub zawierające < 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy (z wył. ekstraktu słodowego i przetworów dla niemowląt, do sprzedaży detalicznej, mieszanin i ciast do wytworzenia wyrobów piekarniczych, przetworów spożywczych w postaci proszku z mleka, śmietany, maślanki, kwaśnego mleka, kwaszonej śmietany, serwatki, jogurtu, kefiru i podobnych z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404)
Kod CN: 4818 - Papier toaletowy i podobny papier, wata celulozowa lub wstęgi z włókien celulozowych, w rodzaju stosowanych w gospodarstwach domowych lub do celów sanitarnych, w rolkach o szerokości nieprzekraczającej 36 cm lub pocięte do kształtu lub wymiaru; chusteczki do nosa, chusteczki kosmetyczne, ręczniki, obrusy, serwety, serwetki, prześcieradła i podobne artykuły do użytku domowego, sanitarnego lub szpitalnego, artykuly odzieżowe i dodatki odzieżowe, z masy papierniczej, papieru, waty celulozowej lub wstęg zwłókien celulozowych
Kod CN: 5007 20 51 - Tkaniny gęste, zawierające >= 85% masy jedwabiu lub odpadów jedwabiu, niebielone, prane lub bielone (z wył. krepy, i pongee, habutai, honan, szantung, kora i podobnych dalekowschodnich tkanin, wyprodukowanych całkowicie z jedwabiu)
Kod CN: 0811 20 59 - Jeżyny i morwy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niesłodzone, zamrożone