8537 10 91 Urządzenia sterujące z programowalną pamięcią (z wył. paneli sterowanych numerycznie z wbudowaną maszyną do automatycznego przetwarzania danych)
Kod CN 8537 10 91 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8537 10 91. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 27.12.31.0 - Tablice i inne urządzenia sterujące, wyposażone w aparaturę łączeniową lub zabezpieczającą do napięć <= 1000 V
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 3824 83 00 - Mieszaniny i preparaty zawierające fosforan tris(2,3-dibromopropylu)
Kod CN: 8703 31 - Samochody i pozostałe pojazdy silnikowe przeznaczone zasadniczo do przewozu < 10 osób, włącznie z samochodami osobowo-towarowymi oraz samochodami wyścigowymi, wyposażone w silniki tłokowe wewnętrznego spalania z zapłonem samoczynnym "wysokoprężne i średnioprężne", o pojemności skokowej <= 1 500 cm³ (z wył. Pojazdów do poruszania się po śniegu i podobnych pojazdów specjalnego przeznaczenia objętych podpozycją 8703 10)
Kod CN: 8444 00 - Maszyny do wytłaczania, rozciągania, teksturowania lub cięcia materiałów włókienniczych chemicznych
Kod CN: 9201 90 00 - Klawesyny i pozostałe klawiszowe instrumenty strunowe (z wył. pianin i fortepianów)
Kod CN: 2008 30 19 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu >11,85% mas.
Kod CN: 2932 12 00 - Aldehyd 2-furylowy (furoaldehyd, furfural)
Kod CN: 0406 90 61 - Grana Padano i Parmigiano Reggiano, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0303 43 - Latający lub paskowany bonito "Euthynnus (Katsuwonus) pelamis", zamrożony
Kod CN: 4419 12 00 - Pałeczki do jedzenia, z bambusa