Kod CN: 0405 20 90 - Produkty mleczarskie do smarowania, o zawartości tłuszczu > 75% ale < 80% masy
Kod CN: 2808 00 00 - Kwas azotowy; mieszaniny nitrujące
Kod CN: 7208 36 00 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości >= 600 mm, w zwojach, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, nieplaterowane, niepokryte ani niepowleczone, o grubości >= 10 mm, nietrawione, bez wzorów wypukłych
Kod CN: 0306 14 10 - Kraby "Paralithodes camchaticus, Chionoecetes spp." lub "Callinectes sapidus", nawet wędzone, nawet w skorupach, włącznie z krabami w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0814 00 00 - Skórki owoców cytrusowych lub melonów, włącznie z arbuzami, świeże, zamrożone, suszone lub zakonserwowane tymczasowo w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących
Kod CN: 8902 00 10 - Statki rybackie, statki przetwórnie oraz pozostałe jednostki pływające, do przetwarzania lub konserwowania produktów rybołówstwa, pełnomorskie
Kod CN: 7110 19 10 - Sztaby, pręty, drut i profile; płytki; arkusze i taśmy, o grubości, z wyłączeniem dowolnego podłoża > 0,15 mm, z platyny
Kod CN: 0307 31 90 - Małże (jadalne) "Perna spp.", nawet w skorupach, żywe, świeże, schłodzone
Kod CN: 0402 99 31 - Mleko i śmietana, zagęszczone, o zawartości tłuszczu > 9,5%, ale <= 45%, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2,5 kg (z wył. w stałej postaci)