1604 Ryby przetworzone lub zakonserwowane; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej
Podrzędne kody CN
Kod CN: 1604 11 00 - Łosoś przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach (z wył. mielonego)
Kod CN: 1604 12 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 12 10 - Filety ze śledzi, surowe, jedynie pokryte bułką tartą lub panierką, nawet podsmażone w oleju, zamrożone
Kod CN: 1604 12 91 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach, w hermetycznych pojemnikach (z wył. Śledzi mielonych i filetów śledziowych, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 1604 12 99 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. śledzi mielonych i filetów śledziowych, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych, i w hermetycznych pojemnikach)
Kod CN: 1604 13 - Sardynki, sardynele i brislingi lub szproty, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 13 11 - Sardynki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach, w oliwie (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 13 19 - Sardynki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych i w oliwie)
Kod CN: 1604 13 90 - Sardynele i brislingi lub szproty, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 14 - Tuńczyki, latający bonito i pelamida "Sarda spp.", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 14 21 - Latający bonito, przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach, w oleju roślinnym (z wył. mielonego)
Kod CN: 1604 14 26 - Filety znane jako „loins” z latającego bonito, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym)
Kod CN: 1604 14 28 - Latający bonito, przetworzony lub zakonserwowany (z wył. mielonego, filetów znanych jako "loins" i takich produktów w oleju roślinnym)
Kod CN: 1604 14 31 - Tuńczyk żółtopłetwy „Thunnus albacares”, przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach, w oleju roślinnym (z wył. mielonego)
Kod CN: 1604 14 36 - Filety znane jako „loins” z tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym)
Kod CN: 1604 14 38 - Tuńczyk żółtopłetwy „Thunnus albacares”, przetworzony lub zakonserwowany (z wył. mielonego, filetów znanych jako "loins" i takich produktów w oleju roślinnym)
Kod CN: 1604 14 41 - Tuńczyki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach, w oleju roślinnym (z wył. mielonych, latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
Kod CN: 1604 14 46 - Filety znane jako „loins” z tuńczyka, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym, z latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
Kod CN: 1604 14 48 - Tuńczyki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych, filetów znanych jako "loins" i takich produktów w oleju roślinnym, latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
Kod CN: 1604 14 90 - Pelamida "Sarda spp.", przetworzona lub zakonserwowana, cała lub w kawałkach (z wył. mielonej)
Kod CN: 1604 15 - Makrele przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 15 11 - Filety z makreli z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, przetworzone lub zakonserwowane
Kod CN: 1604 15 19 - Makrele z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych i filetów)
Kod CN: 1604 15 90 - Makrele z gatunków Scomber australasicus, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 16 00 - Sardele przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 17 00 - Węgorze przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 18 00 - Płetwy rekina przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 19 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. ryb mielonych oraz łososi, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli i węgorze)
Kod CN: 1604 19 10 - Łososiowate, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. łososia i mielonych)
Kod CN: 1604 19 31 - Filety znane jako „loins” ryb z rodzaju Euthynnus przetworzone i zakonserwowane (z wył. latającego lub paskowanego bonito [Euthynnus Katsuwonus pelamis])
Kod CN: 1604 19 39 - Ryby z rodzaju "Euthynnus", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych, filetów znanych jako „loins” i z latającego lub paskowanego bonito [Euthynnus Katsuwonus pelamis])
Kod CN: 1604 19 50 - Ryby z gatunku Orcynopsis unicolor, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 1604 19 91 - Filety, surowe, jedynie pokryte bułką tartą lub panierką, nawet podsmażone w oleju, zamrożone (z wył. z ryb łososiowatych, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, ryb z rodzaju Euthynnus, i gatunku Orcynopsis unicolor)
Kod CN: 1604 19 92 - Dorsze [Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus marcocephalus], przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 1604 19 93 - Czarniak "Pollachius virens", przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 1604 19 94 - Morszczuk i widłak "Merluccius spp., Urophycis spp.", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 1604 19 95 - Mintaj "Theragra chalcogramma" i rdzawiec "Pollachius pollachius", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach(z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 1604 19 97 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. ryb mielonych oraz łososi, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, węgorze, płetw rekina, ryb z gatunku Euthynnus spp., Orcynopsis unicolor, dorszy, czerniaka, morszczuka i widłaka, nintaja i rdzawca; filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 1604 20 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane (z wył. całych lub w kawałkach)
Kod CN: 1604 20 10 - Łosoś przetworzony lub zakonserwowany (z wył. całego lub w kawałkach)
Kod CN: 1604 20 30 - Łososiowate przetworzone lub zakonserwowane (z wył. łososia oraz ryb całych lub w kawałkach)
Kod CN: 1604 20 40 - Sardela przetworzona lub zakonserwowana (z wył. ryb całych lub w kawałkach)
Kod CN: 1604 20 50 - Sardynki, latające bonito, makrela z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, ryby z gatunku Orcynopsis unicolor przetworzone lub zakonserwowane (z wył. ryb całych lub w kawałkach)
Kod CN: 1604 20 70 - Tuńczyki, latający bonito lub pozostałe ryby z rodzaju Euthynnus, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. ryb całych lub w kawałkach)
Kod CN: 1604 20 90 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane (z wył. całych lub w kawałkach, przetworów z surimi i z łososiowatych, z sardynek, latającego bonio, makrel z gatunków Comber scombrus i Scomber japonicus i ryb z gatunku Orcynopsis unicolor, tuńczyków, latającego bonito lub pozostałych ryby z rodzaju Euthynnus)
Kod CN: 8435 - Prasy, tłocznie, rozdrabniacze i podobne urządzenia stosowane w produkcji wina, jabłecznika, soków owocowych lub podobnych napojów (z wył. maszyn do obróbki tych napojów, włącznie z wirówkami, prasami filtracyjnymi i pozostałymi urządzeniami filtracyjnymi i urządzeniami domowymi); ich części
Kod CN: 9113 - Paski, opaski i bransoletki, do zegarków, oraz ich części, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 3824 99 61 - Produkty pośrednie z produkcji antybiotyków otrzymane podczas fermentacji Streptomyces tenebrarius, nawet suszone, do stosowania do produkcji leków dla ludzi objętych pozycją 3004
Kod CN: 7318 16 92 - Nakrętki z żeliwa lub ze stali innej niż nierdzewna, o średnicy wewnętrznej <= 12 mm (z wył. nitonakręteki nakrętek samozabezpieczających)
Kod CN: 2921 14 00 - Chlorowodorek chlorku 2-(N,N-diizopropylamino)etylu
Kod CN: DZIAŁ 62 - ODZIEŻ I DODATKI ODZIEŻOWE, NIEDZIANE
Kod CN: 0802 11 10 - Migdały gorzkie, świeże lub suszone, w łupinach
Kod CN: 6204 69 - Spodnie, spodnie na szelkach i z karczkiem typu ogrodniczki, bryczesy i szorty, z materiałów włókienniczych, damskie lub dziewczęce (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub z włókien syntetycznych, z dzianin, strojów kąpielowych i fig)
Kod CN: 4016 99 97 - Artykuły z gumy, innej niż ebonit, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. wyrobów z gumy komórkowej)