Kod CN: 0210 99 21 - Mięso z owiec i kóz, z kośćmi, solone, w solance, suszone lub wędzone
Kod CN: 8471 41 00 - Maszyny do automatycznego przetwarzania danych, zawierające w tej samej obudowie co najmniej jednostkę centralną oraz urządzenia wejścia i wyjścia, nawet połączone (z wył. przenośnych maszyn, o masie <= 10 kg i przedstawionych w formie systemów oraz jednostek peryferyjnych)
Kod CN: 5508 20 - Nici do szycia z włókien odcinkowych sztucznych, nawet pakowane do sprzedaży detalicznej
Kod CN: 4203 29 - Rękawiczki, mitenki i rękawice z jednym palcem, ze skóry wyprawionej lub skóry wtórnej (z wył. zaprojektowanych specjalnie do stosowania w sporcie)
Kod CN: 0210 99 51 - Przepona gruba i przepona cienka, z bydła, solone, w solance, suszone lub wędzone
Kod CN: 4901 99 00 - Książki, broszury, ulotki i podobne materiały, drukowane (z wył. w pojedynczych arkuszach, słowników i encyklopedii oraz periodyków i publikacji, zasadniczo poświęconych reklamie)
Kod CN: 1504 20 - Tłuszcze, oleje i ich frakcje, z ryb, nawet rafinowane (z wył. olejów z wątróbek i modyfikowanych chemicznie)
Kod CN: 6307 90 10 - Artykuły gotowe, włącznie z wykrojami odzieży, dziane, gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 8466 92 80 - Części i akcesoria do obrabiarek do drewna, korka, kości, ebonitu, twardych tworzyw sztucznych lub podobnych twardych materiałów, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. z żeliwa lub staliwa)