Kod CN: 7206 90 00 - Żeliwo i stal niestopowa w postaci pali pudlarskich lub w pozostałych formach pierwotnych (z wył. wlewków, wlewków do przetopu, wyrobów otrzymanych w procesie odlewania ciągłego i żelaza objętego pozycją 7203)
Kod CN: 7324 - Wyroby sanitarne i ich części, z żeliwa lub stali (z wył. baniek, pudełek i podobnych pojemników objętych pozycją 7310, apteczek i szafek toaletowych oraz podobnych mebli objętych działem 94, i łączników)
Kod CN: 3916 10 00 - Przędza jednowłóknowa (monofilament), którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego > 1 mm, pręty, pałeczki i kształtowniki profilowane, nawet obrobione powierzchniowo, ale nieobrobione inaczej, z polimerów etylenu
Kod CN: 6302 60 00 - Bielizna toaletowa i bielizna kuchenna, z tkanin ręcznikowych pętelkowych (frotte) lub podobnych materiałów włókienniczych pętelkowych, z bawełny (z wył. ścierek do podłogi, zmywaków, ścierek do kurzu oraz podobnych ścierek do czyszczenia)
Kod CN: 0304 41 00 - Filety z łososia pacyficznego (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), łososia atlantyckiego (Salmo salar) i głowacicy (Hucho hucho), świeże lub schłodzone
Kod CN: 2007 10 91 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe, homogenizowane, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy (z wył. o zawartości cukru > 13% masy)
Kod CN: 0303 63 30 - Dorsze z gatunku (Gadus ogac), zamrożone
Kod CN: 7403 21 00 - Stopy miedzi z cynkiem (mosiądz), nieobrobione plastycznie
Kod CN: 5203 00 00 - Bawełna, zgrzeblona lub czesana
Kod CN: 2008 30 39 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9%)