01.11.69.0 Pozostałe warzywa strączkowe, świeże lub schłodzone
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 01.11.69 - Pozostałe warzywa strączkowe, świeże lub schłodzone
Kod PKWiU 01.11.69.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 01.11.69.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])
Kod PKWiU: 20.59.56.0 - Preparaty do wytrawiania powierzchni metali; topniki; gotowe przyspieszacze wulkanizacji; złożone plastyfikatory i stabilizatory kauczuku lub tworzyw sztucznych; preparaty katalityczne, gdzie indziej niesklasyfikowane; mieszane alkilobenzeny i mieszane alkilonaftaleny, gdzie indziej niesklasyfikowane