01.49.23.0 Ślimaki świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 01.49.23 - Ślimaki świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich
Kod PKWiU 01.49.23.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 01.49.23.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0307 60 00 - Ślimaki, inne niż ślimaki morskie, żywe, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone lub w solance , nawet wędzone, nawet w skorupach
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 20.59.1 - PŁYTY I FILMY FOTOGRAFICZNE, FILMY DO NATYCHMIASTOWYCH ODBITEK; PREPARATY CHEMICZNE I NIEZMIESZANE WYROBY DO STOSOWANIA W FOTOGRAFICE
Kod PKWiU: 58.11.20 - Książki wydawane na dyskach, taśmach i innych nośnikach
Kod PKWiU: 14.31.10 - RAJSTOPY, POŃCZOCHY, SKARPETKI I POZOSTAŁE WYROBY POŃCZOSZNICZE
Kod PKWiU: 46.66.1 - Sprzedaż hurtowa pozostałych maszyn i urządzeń biurowych
Kod PKWiU: 19.20.41 - Wazelina; parafina; woski pochodzenia naftowego i pozostałe woski
Kod PKWiU: 10.39.91 - Gotowanie i pozostałe usługi związane z przetwarzaniem i konserwowaniem owoców i warzyw (z wyłączeniem ziemniaków)
Kod PKWiU: 37.00.11.0 - Usługi związane z odprowadzaniem i oczyszczaniem ścieków