Kod PKWiU: 10.11.11 - Mięso z bydła, świeże lub schłodzone
Kod PKWiU 10.11.11.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.11.11.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0201 10 00 - Tusze i półtusze z bydła, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 20 - Ćwierci „kompensowane” z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 30 - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 50 - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 90 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone (z wył. tusz i półtusz, ćwierci „kompensowanych”, przednich i tylnych)
Kod CN: 0201 30 00 - Mięso z bydła bez kości, świeże lub schłodzone
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 45.20.14 - Usługi naprawy nadwozi samochodów osobowych i furgonetek (drzwi, zamki, okna, lakierowanie, naprawy powypadkowe)
Kod PKWiU: 07.29.19.2 - Koncentraty pozostałych metali nieżelaznych, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod PKWiU: 29.20.2 - PRZYCZEPY I NACZEPY; KONTENERY
Kod PKWiU: 20.16.54 - Poliamidy w formach podstawowych
Kod PKWiU: 14.13.35.0 - Pozostałe spodnie, ogrodniczki, bryczesy i szorty, damskie lub dziewczęce
Kod PKWiU: 10.72.11 - Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby