Kod PKWiU: 10.11.11 - Mięso z bydła, świeże lub schłodzone
Kod PKWiU 10.11.11.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.11.11.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0201 10 00 - Tusze i półtusze z bydła, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 20 - Ćwierci „kompensowane” z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 30 - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 50 - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0201 20 90 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone (z wył. tusz i półtusz, ćwierci „kompensowanych”, przednich i tylnych)
Kod CN: 0201 30 00 - Mięso z bydła bez kości, świeże lub schłodzone
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 51.22.11 - Transport kosmiczny pasażerski
Kod PKWiU: 24.42.9 - Usługi podwykonawców związane z produkcją stopów aluminium
Kod PKWiU: 73.20.2 - USŁUGI BADANIA OPINII PUBLICZNEJ
Kod PKWiU: 16.24.11.0 - Palety, palety skrzyniowe i pozostałe płyty załadunkowe, z drewna
Kod PKWiU: 15.12.19 - Pozostałe wyroby ze skóry wyprawionej lub skóry wtórnej, gdzie indziej niesklasyfikowane, włączając wyroby w rodzaju stosowanych w maszynach lub urządzeniach mechanicznych itp.
Kod PKWiU: 84.11.12 - Usługi finansowe i podatkowe
Kod PKWiU: 06.10.20.0 - Łupki bitumiczne lub naftowe oraz piaski bitumiczne
Kod PKWiU: 21.20.23 - Odczynniki diagnostyczne i pozostałe wyroby farmaceutyczne
Kod PKWiU: 38.32.32 - Surowce wtórne z papieru i tektury