10.20.21.0 Filety rybne suszone, solone lub w solance, ale niewędzone
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 10.20.21 - Filety rybne suszone, solone lub w solance, ale niewędzone
Kod PKWiU 10.20.21.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.20.21.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0305 31 00 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z tilapi (Oreochromis spp.), sumów i sumików (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), karpiowatych (Cyprinus spp., Carassius spp., Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus, Catla catla, Labeo spp., Osteochilus hasselti, Leptobarbus hoeveni, Megalobrama spp.), węgorzy (Anguilla spp.), okonia nilowego (Lates niloticus) i żmijogłowowatych (Channa spp.)
Kod CN: 0305 32 11 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z dorsza z gatunku Gadus macrocephalus
Kod CN: 0305 32 19 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z dorsza (Gadus morhua, Gadus ogac) oraz ryby z gatunku Boreogadus saida
Kod CN: 0305 32 90 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae (z wył. dorsza oraz ryby z gatunku Boreogadus saida)
Kod CN: 0305 39 10 - Filety, solone lub w solance, ale niewędzone, z łososia pacyficznego (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), z łososia atlantyckiego (Salmo salar) i z głowacicy (Hucho hucho)
Kod CN: 0305 39 50 - Filety, solone lub w solance, ale niewędzone, z halibuta niebieskiego (Reinhardtius hippoglossoides)
Kod CN: 0305 39 90 - Filety z ryb, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone (z wył. z tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych i z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae i filetów z ryb, solonych lub w solance, z łososia pacyficznego, z łososia atlantyckiego, z głowacicy i z z halibuta niebieskiego)
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 10.62.11.0 - Skrobie; inulina; gluten pszenny; dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane
Kod PKWiU: 43.29.11 - Roboty związane z wykonywaniem izolacji
Kod PKWiU: 01.30.1 - Materiał nasadzeniowy: rośliny żywe, cebulki, bulwy i korzenie, sadzonki i szczepy; grzybnia
Kod PKWiU: 97.00.14.0 - Usługi gospodarstw domowych zatrudniających pracowników świadczących pozostałe usługi w zakresie pomocy w życiu codziennym
Kod PKWiU: 24.10.33 - Wyroby płaskie walcowane na gorąco, o szerokości >= 600 mm, ze stali nierdzewnej