0305 39 90 Filety z ryb, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone (z wył. z tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych i z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae i filetów z ryb, solonych lub w solance, z łososia pacyficznego, z łososia atlantyckiego, z głowacicy i z z halibuta niebieskiego)
Kod CN 0305 39 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0305 39 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.21.0 - Filety rybne suszone, solone lub w solance, ale niewędzone
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4002 19 30 - Kauczuk styrenowo-butadieniowy wytwarzany w procesie polimeryzacji emulsyjnej (S-SBR), w belach
Kod CN: 2612 20 10 - Monacyt; urano-torianit i pozostałe rudy i koncentraty toru, o zawartości toru > 20% masy [Euratom]
Kod CN: 9601 90 00 - Kość, skorupa żółwia, rogi, poroża, koral, macica perłowa i pozostałe materiały do rzeźbienia pochodzenia zwierzęcego, obrobione oraz artykuły z tych materiałów, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. kości słoniowej)
Kod CN: 7403 12 00 - Miedź rafinowana, w postaci wlewek na druty
Kod CN: 5510 - Przędza z włókien odcinkowych sztucznych (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 8539 21 - Lampy halogenowe z żarnikiem wolframowym (z wył. zespołów nierozbieralnych wkładów reflektorów)
Kod CN: 1702 90 80 - Syrop inulinowy, bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktoz, zawierający w stanie suchym >= 10%, ale <= 50%, fruktozy w czystej postaci lub w postaci sacharozy
Kod CN: 3208 20 - Farby i pokosty, włącznie z emaliami i lakierami, na bazie polimerów akrylowych lub winylowych, rozproszonych lub rozpuszczonych w środowisku niewodnym; roztwory na bazie polimerów akrylowych lub winylowych, w lotnych rozpuszczalnikach organicznych, gdy masa rozpuszczalnika > 50% masy roztworu
Kod CN: 2205 90 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 1605 53 10 - Omułki, przetworzone lub zakonserwowane, w hermetycznych pojemnikach (z wył. wędzonych)