0811 90 95 Owoce i orzechy, jadalne, zamrożone, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego (z wył. truskawek i poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, porzeczek czarnych, białych lub czerwonych, owoców z gatunku Vaccinium myrtillus, Vaccinium myrtilloides and Vaccinium angustifolium, wiśni i czereśni, agrestu, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)
Kod CN 0811 90 95 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.21.0 - Owoce i orzechy zamrożone, gotowane lub nie
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 7110 31 00 - Rod, w stanie surowym lub w postaci proszku
-
Kod CN: 0303 34 00 - Turbot i skarp (Psetta maxima), zamrożone
-
Kod CN: 4408 31 11 - Arkusze na forniry, włącznie z otrzymanymi przez cięcie drewna warstwowego, na sklejkę lub na podobne drewno warstwowe i inne drewno, przetarte wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo , o grubości <= 6 mm, łączone stykowo, nawet strugane lub szlifowane, z ciemnoczerwonego meranti, jasnoczerwonego meranti i meranti bakau
-
Kod CN: 8607 30 00 - Haki i pozostałe układy sprzęgające, bufory, i ich części, do lokomotyw szynowych lub taboru kolejowego, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN: 8425 41 00 - Układy podnośnikowe wbudowane na stałe, w rodzaju stosowanych w stacjach obsługi pojazdów
-
Kod CN: 0307 43 99 - Mątwy i kałamarnice, zamrożone, nawet w skorupach (z wył. "Sepia officinalis, Rossia macrosoma, Sepiola spp., Loligo spp., Ommastrephes spp., Nototodarus spp., Sepioteuthis spp., Illex spp., Todarodes sagittatus")
-
Kod CN: 0302 99 00 - Rybie płetwy, głowy, ogony, pęcherze pławne i pozostałe jadalne odpadki rybne, świeże lub schłodzone (z wył. wątróbek, ikry, mlecza i płetw rekina)
-
Kod CN: 2208 40 31 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości > 7,9 € za litr, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
-
Kod CN: 2009 31 91 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 20 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku cytrynowego, pomarańczowego i grejpfrutowego)
-
Kod CN: 2505 10 00 - Piaski krzemionkowe i piaski kwarcowe, nawet barwione