2006 00 99 Warzywa, owoce, orzechy, skórki z owoców i pozostałe części roślin, zakonserwowane cukrem [odsączone, lukrowane lub kandyzowane], o zawartości cukru <= 13% masy (z wył. wiśni i czereśni, imbiru, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia)
Kod CN 2006 00 99 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.82.24.0 - Owoce, orzechy, skórki z owoców i pozostałe części roślin, zakonserwowane cukrem
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 7214 99 95 - Sztaby i pręty z żeliwa lub stali niestopowej, tylko walcowane na gorąco, ciągnione na gorąco lub wyciskane na gorąco, zawierające >= 0,25% masy węgla, o przekroju poprzecznym kwadratowym lub innym niż kwadratowy lub kołowy (z wył. ze stali automatowej lub posiadających wgniecenia, żeberka, rowki lub inne odkształcenia, powstałe w procesie walcowania lub zwijanych po walcowaniu)
-
Kod CN: 2842 - Sole kwasów nieorganicznych lub nadtlenokwasów, włącznie z glinokrzemianami, nawet niezdefiniowanymi chemicznie (z wył. tlenowych lub nadtlenowych kwasów metalicznych i azydków, i organicznych i nieorganicznych związków rtęci)
-
Kod CN: 8437 90 00 - Części urządzeń stosowanych w przemyśle zbożowym lub do obróbki zbóż, lub suszonych warzyw strączkowych lub do czyszczenia, sortowania lub klasyfikowania nasion, ziarna lub suszonych warzyw strączkowych, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN: 8523 80 90 - Nośniki, zapisane, włączając matryce i wzorce do produkcji dysków (z wył. nośników magnetycznych, optycznych i półprzewodnikowych oraz produktów objętych działem 37)
-
Kod CN: 9608 99 00 - Części piór kulkowych i długopisów, pisaków i piór z końcówkami filcowymi lub porowatymi, markerów, piór wiecznych i ołówków automatycznych, gdzie indziej niesklasyfikowane, obsadki do piór, obsadki do ołówków lub podobnych, i rapidografy
-
Kod CN: 2008 40 59 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru <= 13% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
-
Kod CN: 7326 19 - Artykuły z żeliwa lub stali, kute lub tłoczone, ale nieobrobione więcej, gdzie indziej nieklasyfikowane (z wył. kul mielących i podobnych artykułów dla młynów)
-
Kod CN: 0810 20 - Maliny, jeżyny, morwy i owoce mieszańców malin z jeżynami, świeże
-
Kod CN: 9018 19 - Aparatura elektrodiagnostyczna, włącznie z aparaturą do badań funkcjonalnych lub do kontroli parametrów fizjologicznych (z wył. elektrokardiografów, aparatury do ultrasonografii, aparatury diagnostycznej wykorzystującej rezonans magnetyczny i aparatury do scyntygrafii)
-
Kod CN: 2308 00 19 - Wytłoki winogron, w rodzaju stosowanych do karmienia zwierząt, nawet w postaci granulek (z wył. o całkowitej masowej mocy alkoholu <= 4,3% mas. i zawartości suchej substancji >= 40% masy)