2008 99 49 Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
Kod CN 2008 99 49 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.29.0 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 2204 10 11 - Szampan, z chronioną nazwą pochodzenia (ChNP)
-
Kod CN: 0810 30 90 - Porzeczki białe i agrest, świeże
-
Kod CN: DZIAŁ 79 - CYNK I ARTYKUŁY Z CYNKU
-
Kod CN: 4008 29 00 - Pręty, rury i kształtowniki, z gumy niekomórkowej
-
Kod CN: 3501 10 - Kazeina
-
Kod CN: 8108 - Tytan i artykuły z tytanu, gdzie indziej niesklasyfikowane, odpady i złom tytanu (z wył. popiołów i pozostałości zawierających tytan)
-
Kod CN: 1602 90 10 - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt (z wył. kiełbas i podobnych wyrobów)
-
Kod CN: 0203 29 11 - Przodki i ich kawałki, ze świń domowych, zamrożone
-
Kod CN: 0302 84 10 - Ryby z gatunku Dicentrarchus labrax, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 1701 99 90 - Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej (z wył. cukru trzcinowego i buraczanego zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących, cukru surowego i cukru białego)