4701 00 90 Masa włóknista mechaniczn, niepoddan obróbce chemicznej (z wył. masy włóknistej termomechanicznej)
Kod CN 4701 00 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4701 00 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 17.11.14.0 - Masa włóknista drzewna, mechaniczna i półchemiczna, masa włóknista z pozostałych surowców celulozowych, innych niż drewno
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2302 40 10 - Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż, nawet granulowane, w których zawartość skrobi <= 28 % masy i w których część przechodząca przez sito, o wymiarze oczek 0,2 mm <=10% masy lub, alternatywnie, ta część, która przechodzi przez takie sito, zawiera po spopieleniu w przeliczeniu na suchy produkt >= 1,5% masy popiołu (z wył. otrąb, śruty i innych pozostałości odsiewu z kukurydzy, ryżu i pszenicy)
Kod CN: 0207 27 99 - Podroby jadalne (z wył. wątróbek) z indyka (z gatunków domowych), zamrożone
Kod CN: 9011 10 00 - Mikroskopy optyczne stereoskopowe
Kod CN: 6306 - Brezenty, markizy i zasłony przeciwsłoneczne; namioty; żagle do łodzi, desek windsurfingowych lub pojazdów lądowych; wyposażenie kempingowe z dowolnego materiału włókienniczego (z wył. pokryć płaskich z lekkiego materiału; parasoli spełniających funkcję namiotu; tornistrów, plecaków i podobnych pojemników; śpiworów, materacy i poduszek, włącznie z wypełnieniem)
Kod CN: 1702 19 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające < 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
Kod CN: 0803 - Banany, włącznie z plantanami, świeże lub suszone
Kod CN: 2009 61 10 - Sok winogronowy, włączając moszcz gronowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 30 w 20°C, o wartości > 18 € za 100 kg masy netto nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 1513 19 11 - Frakcje stałe oleju kokosowego, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
Kod CN: 0711 90 50 - Cebula, zakonserwowana tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadająca się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
Kod CN: 6115 94 00 - Pończochy pełnej długości lub do kolan (podkolanówki), skarpety i pozostałe wyroby pończosznicze, włącznie z obuwiem bez nakładanych podeszew, z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, dziane (z wył. Wyrobów pończoszniczych o stopniowanym ucisku, rajstop i trykotów, damskich wyrobów pończoszniczych pełnej długości lub do kolan, o masie liniowej nitki pojedynczej < 67 decyteksów i wyrobów dla niemowląt)