10.82.23.0 Wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), z wyłączeniem zawierających kakao
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.82.23 - Wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), z wyłączeniem zawierających kakao
Kod PKWiU 10.82.23.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 1704 10 10 - Guma do żucia, nawet pokryta cukrem, zawierająca < 60% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza
-
Kod CN: 1704 10 90 - Guma do żucia, nawet pokryta cukrem, zawierająca >= 60% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza
-
Kod CN: 1704 90 10 - Wyciąg (ekstrakt) z lukrecji, zawierający > 10 % masy sacharozy, ale niezawierający innych dodanych substancji
-
Kod CN: 1704 90 30 - Biała czekolada
-
Kod CN: 1704 90 51 - Pasty, włącznie z marcepanem, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 1 kg
-
Kod CN: 1704 90 55 - Pastylki od bólu gardła i dropsy od kaszlu
-
Kod CN: 1704 90 61 - Wyroby pokryte cukrem, niezawierające kakao
-
Kod CN: 1704 90 65 - Wyroby żelowe i galaretki, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych
-
Kod CN: 1704 90 71 - Cukierki z masy gotowanej, nawet nadziewane
-
Kod CN: 1704 90 75 - Toffi, karmelki i podobne cukierki
-
Kod CN: 1704 90 81 - Tabletki prasowane wyrobów cukierniczych, nawet otrzymywane z substancjami wiążącymi, niezawierające kakao (z wył. gumy do żucia, wyciagu z lukrecji, białej czekolady, pastylek od bólu gardła i dropsów od kaszlu, wyrobów żelowych i galaretek, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych, cukierków z masy gotowanej, nawet nadziewanych, past, włącznie z marcepanami, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 1 kg)
-
Kod CN: 1704 90 99 - Pasty, marcepan, nugat i pozostałe gotowe wyroby cukiernicze, niezawierające kakao (z wył. gumy do żucia, wyciagu z lukrecji, białej czekolady, pastylek od bólu gardła i dropsów od kaszlu, wyrobów żelowych i galaretek, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych, cukierków z masy gotowanej, nawet nadziewanych, past, włącznie z marcepanami, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 1 kg)
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.39.91 - Gotowanie i pozostałe usługi związane z przetwarzaniem i konserwowaniem owoców i warzyw (z wyłączeniem ziemniaków)
-
Kod PKWiU: 20.41.42.0 - Woski sztuczne i preparowane
-
Kod PKWiU: 25.50.20 - Usługi w zakresie metalurgii proszków
-
Kod PKWiU: 31.02.99 - Usługi podwykonawców związane z produkcją mebli kuchennych
-
Kod PKWiU: 20.60.22.0 - Przędza z włókna ciągłego wiskozowego o dużej wytrzymałości na rozciąganie
-
Kod PKWiU: 61.10.3 - Usługi transmisji danych realizowane za pomocą sieci telekomunikacji stacjonarnej
-
Kod PKWiU: 72.19.63 - Usługi w zakresie prac rozwojowych w dziedzinie pozostałych nauk przyrodniczych
-
Kod PKWiU: 10.84.12 - Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda
-
Kod PKWiU: 28.96.99 - USŁUGI PODWYKONAWCÓW ZWIĄZANE Z PRODUKCJĄ MASZYN DO OBRÓBKI GUMY LUB TWORZYW SZTUCZNYCH, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANYCH
-
Kod PKWiU: 10.2 - RYBY, SKORUPIAKI I MIĘCZAKI, PRZETWORZONE I ZAKONSERWOWANE