10.86.10.0 Przetwory homogenizowane oraz żywność dietetyczna
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.86.10 - Przetwory homogenizowane oraz żywność dietetyczna
Kod PKWiU 10.86.10.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0402 29 11 - Mleko specjalne dla niemowląt w stałej postaci, o zawartości tłuszczu > 10% masy, ale <= 27%, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach o zawartości netto <= 500 g
-
Kod CN: 1602 10 00 - Przetwory homogenizowane z mięsa, podrobów lub krwi, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w pojemnikach o zawartości netto <= 250 g masy
-
Kod CN: 1901 10 00 - Przetwory dla niemowląt, pakowane do sprzedaży detalicznej, z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające < 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z mleka, kwaśnej śmietany, serwatki, jogurtu, kefiru i podobnych towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierające kakao lub zawierające < 5% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
-
Kod CN: 2005 10 00 - Warzywa homogenizowane pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości <= 250 g masy
-
Kod CN: 2007 10 10 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, homogenizowane, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy, o zawartości cukru > 13% masy
-
Kod CN: 2007 10 91 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe, homogenizowane, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy (z wył. o zawartości cukru > 13% masy)
-
Kod CN: 2007 10 99 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe, homogenizowane, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy (z wył. o zawartości cukru > 13% masy i przetworów z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2104 20 00 - Złożone przetwory spożywcze, składające się z dokładnie zhomogenizowanej mieszaniny dwóch lub więcej podstawowych składników, takich jak mięso, ryby, warzywa lub owoce, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 56.29.20.0 - Usługi stołówkowe
-
Kod PKWiU: 61.10.13 - Usługi prywatnej sieci dla systemów telekomunikacji stacjonarnej
-
Kod PKWiU: 17.29 - POZOSTAŁE WYROBY Z PAPIERU I TEKTURY
-
Kod PKWiU: 25.62.1 - TOCZENIE ELEMENTÓW METALOWYCH
-
Kod PKWiU: 23.44.99 - Usługi podwykonawców związane z produkcją pozostałych wyrobów ceramicznych do celów technicznych
-
Kod PKWiU: 38.22.2 - USŁUGI ZWIĄZANE Z UNIESZKODLIWIANIEM ODPADÓW PROMIENIOTWÓRCZYCH I POZOSTAŁYCH ODPADÓW NIEBEZPIECZNYCH
-
Kod PKWiU: 66.29.1 - POZOSTAŁE USŁUGI WSPOMAGAJĄCE UBEZPIECZENIA I FUNDUSZE EMERYTALNE
-
Kod PKWiU: 03.00.3 - SKORUPIAKI NIEZAMROŻONE
-
Kod PKWiU: 01.27.12.0 - Herbata
-
Kod PKWiU: 72.11.12 - Usługi w zakresie badań stosowanych i badań przemysłowych w dziedzinie biotechnologii wykorzystywanej w ochronie zdrowia