0404 10 56 Serwatka i serwatka zmodyfikowana, nawet zagęszczona, niezawierająca dodatku cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości białka [zawartość azotu × 6,38] > 15% masy, i o zawartości tłuszczu <= 1,5% masy (z wył. w proszku, granulkach lub w innej stałej postaci)
Kod CN 0404 10 56 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0404 10 56. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 8465 96 00 - Strugarki wyrówniarki, strugarki grubiarki lub skrawarki do oklein, do drewna (z wył.centrów obróbkowych)
Kod CN: 8439 - Urządzenia do wytwarzania masy włóknistego materiału celulozowego lub do wytwarzania, lub obróbki wykańczającej papieru lub tektury (z wył. autoklawów, kotłów, suszarek, pozostałych urządzeń grzewczych i kalandrów); ich części
Kod CN: 4104 41 19 - Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), całe, z pełnymi licami, niedwojone i dwoina licowa, w stanie suchym („crust”), o powierzchni lica jednej sztuki <= 2,6 m² (28 stóp kwadratowych), odwłosione (z wył. dalej przetworzonych i wyrobów z cieląt wschodnioindyjskich objętych podpozycją 4104 41 11)
Kod CN: 1516 20 10 - Uwodorniony olej rycynowy, tzw. „wosk opalowy”
Kod CN: 0706 90 90 - Buraki sałatkowe, salsefia, rzodkiewki i podobne korzenie jadalne (z wył. marchwi, rzepy, selera i chrzanu), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0401 50 39 - Mleko i śmietana, o zawartości tłuszczu > 21% masy, ale <= 45 % masy, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego (z wył. w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2 litrów)
Kod CN: 7212 30 00 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości < 600 mm, walcowane na gorąco lub walcowane na zimno, powleczone lub pokryte cynkiem (z wył. elektrolitycznie powleczonych lub pokrytych cynkiem)
Kod CN: 0302 11 10 - Pstrąg "Oncorhynchus apache lub Oncorhynchus chrysogaster", świeży lub schłodzony
Kod CN: 1904 - Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych, np. płatki kukurydziane; zboża (inne niż kukurydza) w postaci ziarna lub w postaci płatków, lub inaczej przetworzonego ziarna (z wyjątkiem mąki, kasz i mączki), wstępnie obgotowane lub inaczej przygotowane, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone