0709 59 30 Grzyby z rodziny borowikowatych, świeże lub schłodzone
Kod CN 0709 59 30 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0709 59 30. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 02.30.40.0 - Dziko rosnące jadalne produkty leśne
Kod PKWiU: 10.39.14.0 - Warzywa i owoce, krojone i zapakowane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2106 10 20 - Koncentraty białkowe i teksturowane substancje białkowe, niezawierające tłuszczu mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi, lub zawierające < 1,5% masy tłuszczu mleka, < 5% masy sacharozy lub izoglukozy, < 5% masy glukozy lub < 5% masy skrobi
Kod CN: 6204 29 11 - Komplety robocze, z włókien sztucznych, damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych)
Kod CN: 1515 50 91 - Olej sezamowy i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie, do zastosowań technicznych lub przemysłowych (z wył. oleju surowego)
Kod CN: 5602 - Filc, nawet impregnowany, powleczony, pokryty lub laminowany, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0302 56 00 - Błękitek "Micromesistius poutassou, Micromesistius australis), świeży lub schłodzony
Kod CN: 8414 30 81 - Sprężarki, w rodzaju stosowanych w urządzeniach chłodniczych, o mocy > 0,4 kW, hermetyczne lub półhermetyczne
Kod CN: 1604 15 - Makrele przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 5807 90 10 - Etykietki, odznaki i podobne artykuły z filcu lub włóknin, w sztukach, paskach lub wykrojone do kształtu lub wymiaru, niehaftowane
Kod CN: 0207 27 60 - Podudzia i ich kawałki z indyka (z gatunków domowych), z kośćmi, zamrożone