0801 22 00 Orzechy brazylijskie, świeże lub suszone, bez łupin
Kod CN 0801 22 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0801 22 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.25.0 - Orzeszki ziemne, migdały, kasztany jadalne i inne orzechy, łuskane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2208 50 19 - Gin, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 1521 90 91 - Wosk pszczeli, pozostałe woski owadzie, surowe
Kod CN: 0602 90 47 - Drzewa, krzewy i krzaki, iglaków i roślin wiecznie zielonych, rosnące na wolnym powietrzu, włącznie z ich korzeniami (z wył. z gołymi korzeniami, sadzonek, zrazów i młodych roślin oraz drzew owocowych, orzechowych i leśnych)
Kod CN: 8408 90 47 - Silniki spalinowe tłokowe z zapłonem samoczynnym (wysokoprężne i średnioprężne), nowe, o mocy > 50 kW, ale <= 100 kW (z wył. silników do trakcji szynowej lub do napędu jednostek pływających i silników do napędu pojazdów objętych działem 87)
Kod CN: 0406 90 82 - Camembert, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 8412 21 80 - Silniki i siłowniki hydrauliczne, liniowe "cylindry" (z wył. układów hydraulicznych)
Kod CN: 0910 99 - Przyprawy korzenne (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanili, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
Kod CN: 2933 71 00 - 6-Heksanolaktam (epsilon-kaprolaktam)
Kod CN: 5703 30 18 - Dywany i pozostałe pokrycia podłogowe, z polipropylenu, igłowe, nawet gotowe (z wył. płyt dywanowych o powierzchni <= 1 m²)
Kod CN: 5007 90 - Tkaniny, zawierające głównie, ale < 85% masy jedwabiu lub odpadów jedwabiu