1515 50 19 Olej sezamowy surowy (z wył. do zastosowań technicznych lub przemysłowych)
Kod CN 1515 50 19 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1515 50 19. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.41.29.0 - Pozostałe surowe oleje roślinne
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2008 93 11 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9 % masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
Kod CN: 5402 20 00 - Przędza o dużej wytrzymałości na rozciąganie, z poliestrów (z wył. pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 2001 90 20 - Owoce z rodzaju Capsicum, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym (z wył. słodkiej papryki i pieprzu angielskiego)
Kod CN: 2102 20 11 - Drożdże nieaktywne, w tabletkach, kostkach lub w podobnej postaci, lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
Kod CN: 3901 - Polimery etylenu, w formach podstawowych
Kod CN: 0208 40 20 - Mięso z fok, świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 2814 - Amoniak, bezwodny lub w roztworze wodnym
Kod CN: 1008 - Gryka, proso i ziarno mozgi kanaryjskiej i pozostałe zboża (z wył. Pszenicy i meslin, żyta, jęczmienia, owsa, kukurydzy, ryżu i ziarna sorgo)