1604 11 00 Łosoś przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach (z wył. mielonego)
Kod CN 1604 11 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1604 11 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.25.0 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób, z wyłączeniem gotowych dań rybnych
Kod PKWiU: 10.85.12.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2008 97 16 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, z dodatkiem alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas.
Kod CN: 5212 23 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, inne niż zmieszane głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej > 200 g/m², barwione
Kod CN: 1603 00 - Ekstrakty i soki, z mięsa, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych
Kod CN: 8545 90 - Artykuły z grafitu lub innego rodzaju węgla, w rodzaju stosowanych w elektrotechnice (z wył. elektrod i szczotek węglowych)
Kod CN: 3304 91 00 - Pudry, włącznie z pudrami dla dzieci, nawet prasowane (inne niż leki)
Kod CN: 4104 11 51 - Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), całe, z pełnymi licami, niedwojone i dwoina licowa, w stanie mokrym, włączając w stanie „wet-blue”, o powierzchni lica jednej sztuki > 2,6 m², garbowane, odwłosione (z wył. dalej przetworzonych)
Kod CN: 1905 32 99 - Gofry i wafle, nawet zawierające kakao, nawet z nadzieniem (z wył. całkowicie lub częściowo pokrytych lub powleczonych czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao, solonymi i o zawartości wody > 10% masy)
Kod CN: 1601 00 91 - Kiełbasy, suche lub do smarowania, z mięsa, podrobów lub krwi (z wył. z wątroby (wątróbek))
Kod CN: 3102 10 10 - Mocznik, nawet w roztworze wodnym, zawierający > 45% masy azotu w suchym bezwodnym produkcie (z wył. w granulkach lub podobnych postaciach, lub w opakowaniach o masie brutto <=10 kg)