1604 11 00 Łosoś przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach (z wył. mielonego)
Kod CN 1604 11 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1604 11 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.25.0 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób, z wyłączeniem gotowych dań rybnych
Kod PKWiU: 10.85.12.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2008 99 36 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <=11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
Kod CN: 8507 - Akumulatory elektryczne, włącznie z separatorami, nawet prostokątnymi lub kwadratowymi, ich części (z wył. zużytych i wykonanych z gumy nieutwardzonej lub tekstyliów)
Kod CN: 8426 - Okrętowe żurawie masztowe; dźwignice, włączając linomostowe (z wył. z zamontowanymi kołami i dźwignic pojazdowych dla kolei); bramownice drogowe, wozy okraczające podsiębierne oraz wozy i wózki transportu wewnętrznego z urządzeniami dźwigowymi
Kod CN: 2008 91 00 - Rdzenie palmowe, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem)
Kod CN: 8438 80 99 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8481 80 69 - Zasuwy do rur, płaszczy kotłów, zbiorników, kadzi lub podobnych (z wył. z żeliwa lub staliwa i kranów, kurków i zaworów do zlewozmywaków, umywalek, bidetów, płuczek ustępowych, wanien łazienkowych i podobnych urządzeń, i zaworów do grzejników centralnego ogrzewania)
Kod CN: 0405 10 30 - Masło odtwarzane, o zawartości tłuszczu >= 80% , ale <= 85% masy (z wył. masła odwodnionego i ghee)
Kod CN: 6403 99 11 - Obuwie o podeszwach zewnętrznych z gumy, tworzyw sztucznych lub skóry wtórnej, cholewkach ze skóry wyprawionej, z przyszwą wykonaną z pasków lub mające jedno lub więcej wycięć, w których wysokość podeszwy razem z obcasem > 3 cm
Kod CN: 8462 - Obrabiarki, włączając prasy, do obróbki metalu metodą kucia, młotkowania lub kucia matrycowego; obrabiarki, włączając prasy, do obróbki metalu metodą gięcia, składania, prostowania, spłaszczania, ścinania, przebijania, dziurkowania lub nacinania; prasy do obróbki metali lub węglików metali (z wył. maszyn objętych działami od 8456 do 8461)