1605 40 00 Skorupiaki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, krabów, krewetek i homarów)
Kod CN 1605 40 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1605 40 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.34.0 - Skorupiaki, mięczaki i pozostałe bezkręgowce wodne oraz wodorosty, przetworzone lub zakonserwowane
Kod PKWiU: 10.85.12.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 3824 99 15 - Wymieniacze jonowe (z wył. polimerów objętych działem 39)
Kod CN: 0405 90 10 - Tłuszcze i oleje otrzymane z mleka, o zawartości tłuszczu >= 99,3% masy oraz o zawartości wody <= 0,5% masy
Kod CN: 9018 49 90 - Przyrządy i urządzenia, stosowane w stomatologii, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 3824 99 80 - Mieszanina amin pochodzących ze zdimeryzowanych kwasów tłuszczowych, o średniej masie cząsteczkowej >= 520, ale <= 550
Kod CN: 0811 90 11 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechy kokosowe, nerkowca, brazylijskie, orzechy areca (betel), orzechy kola i makadamia, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości cukru > 13 % masy
Kod CN: 3921 13 90 - Płyty, arkusze, folie, taśmy i pasy, ze sztywnych komórkowych poliuretanów, nieobrobione lub obrobione tylko powierzchniowo lub pocięte jedynie na prostokąty lub kwadraty (z wył. wyrobów samoprzylepnych i pokryć podłogowych, ściennych i sufitowych objętych pozycją 3918, i sterylnych chirurgicznych lub dentystycznych środków zapobiegających powstawaniu zrostów, objętych pozycją 3006 10 30)
Kod CN: 4112 00 00 - Skóra wyprawiona przetworzona dalej po garbowaniu lub kondycjonowaniu, włączając skórę pergaminowaną, owcza lub jagnięca, bez wełny, nawet dwojona (z wył. skóry zamszowej, skóry lakierowanej i skóry lakierowanej laminowanej, i skóry metalizowanej)
Kod CN: 0106 - Zwierzęta żywe (z wył. koni, osłów, mułów, osłomułów, bydła, świń, owiec, kóz, drobiu, ryb, skorupiaków, mięczaków i pozostałych bezkręgowców wodnych oraz hodowli mikroorganizmów)