1902 20 99 Makarony nadziewane mięsem lub innymi substancjami (z wył. gotowanych lub zawierających > 20% masy kiełbasy i tym podobnych, mięsa i podrobów, dowolnego rodzaju, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju lub pochodzenia, lub > 20% masy ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych)
Kod CN 1902 20 99 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1902 20 99. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.85.14.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 1604 19 95 - Mintaj "Theragra chalcogramma" i rdzawiec "Pollachius pollachius", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach(z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 2009 71 99 - Sok jabłkowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 20 w 20°C (z wył. z dodatkiem cukru lub z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 8459 70 00 - Obrabiarki do gwintowania wałków i otworów w metalu (z wył. obrabiarek z jednostkami obróbkowymi prowadnicowymi)
Kod CN: 3001 20 10 - Ekstrakty gruczołów lub pozostałych narządów lub ich wydzielin, pochodzenia ludzkiego, do celów organoterapeutycznych
Kod CN: 8505 19 10 - Magnesy trwałe z ferrytów aglomerowanych
Kod CN: 8543 70 50 - Łóżka opalające, lampy opalające i podobne urządzenia do opalania
Kod CN: 0204 50 39 - Kawałki mięsa z kóz, bez kości, świeże lub schłodzone
Kod CN: 1806 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao
Kod CN: 0106 32 00 - Papugowate (włączając papugi, papugi długoogonowe, ary i kakadu)
Kod CN: 4911 99 00 - Artykuły drukowane, gdzie indziej niesklasyfikowane