1902 20 99 Makarony nadziewane mięsem lub innymi substancjami (z wył. gotowanych lub zawierających > 20% masy kiełbasy i tym podobnych, mięsa i podrobów, dowolnego rodzaju, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju lub pochodzenia, lub > 20% masy ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych)
Kod CN 1902 20 99 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1902 20 99. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.85.14.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8408 10 31 - Silniki spalinowe tłokowe z zapłonem samoczynnym (wysokoprężne i średnioprężne), nowe, do statków morskich objętych pozycjami od 8901 do 8906, holowników objętych podpozycją 8904 00 10 i okrętów wojennych objętych podpozycją 8906 10 00, o mocy >50 kW, ale <= 100 kW
Kod CN: 2204 21 19 - Wina białe produkowane w Pfalz, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
Kod CN: 8703 21 90 - Samochody i pozostałe pojazdy silnikowe przeznaczone zasadniczo do przewozu < 10 osób, wyposażone w silniki tłokowe wewnętrznego spalania z zapłonem iskrowym, o pojemności skokowej <= 1 000 cm³, używane (z wył. Pojazdów do poruszania się po śniegu i podobnych pojazdów specjalnego przeznaczenia objętych podpozycją 8703 10)
Kod CN: 7209 26 10 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości >= 600 mm, nie w zwojach, nieobrobione więcej niż walcowane na zimno, o grubości > 1 mm, ale < 3 mm, elektrotechniczne
Kod CN: 0803 90 - Banany, świeże lub suszone (z wył. plantanów)
Kod CN: 0908 22 00 - Kwiat muszkatołowy, rozgniatany lub mielony
Kod CN: 9001 40 20 - Soczewki okularowe szklane, nieprzeznaczone do korekcji wzroku
Kod CN: 3818 00 10 - Krzem domieszkowany, do stosowania w elektronice, w postaci krążków, płytek, cylindrów, prętów lub w podobnych postaciach, nawet polerowany lub pokryty jednorodną warstwą epitaksjalną (z wył. pierwiastków poddanych dalszej obróbce, np. poprzez selektywną dyfuzję)
Kod CN: 9404 90 90 - Artykuły pościelowe i podobne wyposażenie, wyposażone w sprężyny lub wypchane, lub zawierające wewnątrz dowolny materiał, lub wykonane z gumy lub z tworzyw sztucznych, komórkowych (z wył. wypchanych pierzem lub puchem, stelaży pod materace, materacy, śpiworów, materacy i poduszek wodnych i pneumatycznych, koców i pokryć)
Kod CN: 1604 20 40 - Sardela przetworzona lub zakonserwowana (z wył. ryb całych lub w kawałkach)