10.85.14.0 Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 10.85.14 - Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych
Kod PKWiU 10.85.14.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.85.14.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 1902 20 10 - Makarony nadziewane mięsem lub innymi substancjami, nawet poddane obróbce cieplnej lub inaczej przygotowane, zawierające > 20% masy ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych
Kod CN: 1902 20 30 - Makarony nadziewane mięsem lub innymi substancjami, nawet poddane obróbce cieplnej lub inaczej przygotowane, zawierające > 20% masy kiełbasy i tym podobnych, mięsa i podrobów, dowolnego rodzaju, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju lub pochodzenia
Kod CN: 1902 20 91 - Makarony nadziewane mięsem lub innymi substancjami, gotowane (z wył. zawierających > 20% masy kiełbasy i tym podobnych, mięsa i podrobów, dowolnego rodzaju, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju lub pochodzenia, lub > 20% masy ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych)
Kod CN: 1902 20 99 - Makarony nadziewane mięsem lub innymi substancjami (z wył. gotowanych lub zawierających > 20% masy kiełbasy i tym podobnych, mięsa i podrobów, dowolnego rodzaju, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju lub pochodzenia, lub > 20% masy ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych)
Kod CN: 1902 30 10 - Makarony suszone (z wył. nadziewanych)
Kod CN: 1902 30 90 - Makarony poddane obróbce cieplnej lub inaczej przygotowane (z wył. nadziewanych lub suszonych)
Kod CN: 1902 40 90 - Kuskus poddany obróbce cieplnej lub inaczej przygotowany
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 29.10.44 - Podwozia do pojazdów samochodowych wyposażone w silniki
Kod PKWiU: 27.40.14.0 - Żarówki, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod PKWiU: 28.29.83.0 - Części kalandrów lub pozostałych urządzeń mechanicznych do walcowania; części mechanicznych urządzeń rozpylających, odważniki i części do urządzeń ważących
Kod PKWiU: 32.20.99.0 - Usługi podwykonawców związane z produkcją instrumentów muzycznych