2008 19 19 Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych, prażonych migdałów i orzeszków ziemnych, i orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia i mieszanin zawierających >= 50% masy orzechów tropikalnych)
Kod CN 2008 19 19 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.23.0 - Orzechy, orzeszki ziemne i pozostałe nasiona, prażone, solone lub przetworzone w inny sposób
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 2002 90 99 - Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, o zawartości suchej masy > 30% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. całych lub w kawałkach)
-
Kod CN: 5903 90 91 - Tekstylia powleczone, pokryte lub laminowane pochodnymi celulozy lub tworzywem sztucznym innym niż poli(chlorek winylu) lub poliuretan, gdzie tekstylia stanowią stronę prawą (z wył. pokryć ściennych z materiału tekstylnego impregnowanych tworzywem sztucznym)
-
Kod CN: 0306 92 10 - Homary "Homarus spp.", całe, suszone, solone, wędzone lub w solance, włączając homary w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 8452 21 00 - Maszyny do szycia automatyczne, typu przemysłowego
-
Kod CN: 8541 50 00 - Elementy półprzewodnikowe, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN: 3901 20 90 - Polietylen o gęstości >= 0,94, w formach podstawowych (z wył. w postaci bloków o nieregularnych kształtach, bryłek, proszków, granulek, płatków i podobnych form masowych, o gęstości >= 0,958, w 23°C, zawierającego: <= 50 mg/kg glinu, <= 2 mg/kg wapnia, <= 2 mg/kg chromu, <= 2 mg/kg żelaza, <= 2 mg/kg niklu, <= 2 mg/kg tytanu, oraz <= 8 mg/kg wanadu, do produkcji chlorosulfonowanego polietylenu)
-
Kod CN: 2620 99 40 - Żużel, popiół i pozostałości zawierające głównie cynę
-
Kod CN: 0713 10 - Groch "Pisum sativum", suszony, łuskany, nawet bez skórki lub dzielony
-
Kod CN: 2008 60 31 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
-
Kod CN: 5607 50 - Szpagat, powróz, linki i liny, z włókien syntetycznych, nawet plecione lub oplatane i nawet impregnowane, powleczone, pokryte lub otulane gumą, lub tworzywami sztucznymi (z wył. z polietylenu lub polipropylenu)