10.39.23.0 Orzechy, orzeszki ziemne i pozostałe nasiona, prażone, solone lub przetworzone w inny sposób
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.39.23 - Orzechy, orzeszki ziemne i pozostałe nasiona, prażone, solone lub przetworzone w inny sposób
Kod PKWiU 10.39.23.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 2008 11 10 - Masło orzechowe
-
Kod CN: 2008 11 91 - Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. prażonych, zakonserwowanych cukrem i masła orzechowego)
-
Kod CN: 2008 11 96 - Orzeszki ziemne, prażone, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 11 98 - Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. prażonych, zakonserwowanych cukrem i masła orzechowego)
-
Kod CN: 2008 19 12 - Orzechy kokosowe, nerkowca, brazylijskie, orzechy areca (betel), orzechy kola i makadamia, włączając mieszanki zawierające >= 50% masy tych orzechów, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. Zakonserwowanych cukrem)
-
Kod CN: 2008 19 13 - Migdały i orzeszki pistacjowe, prażone, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2008 19 19 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych, prażonych migdałów i orzeszków ziemnych, i orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia i mieszanin zawierających >= 50% masy orzechów tropikalnych)
-
Kod CN: 2008 19 92 - Orzechy kokosowe, nerkowca, brazylijskie, orzechy areca (betel), orzechy kola i makadamia, włączając mieszanki zawierające >= 50% masy tych orzechów, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 19 93 - Migdały i orzeszki pistacjowe, prażone, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 2008 19 95 - Orzechy prażone, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. orzeszków ziemnych, migdałów, orzechów pistacjowych, kokosowych, nerkowca, brazylijskich, areca "betel", cola i makadamia)
-
Kod CN: 2008 19 99 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej, orzeszków ziemnych, orzechów prażonych, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia i mieszanin zawierających >= 50% masy orzechów tropikalnych)
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 23.44.11.0 - Wyroby ceramiczne do celów laboratoryjnych, chemicznych lub innych technicznych, z porcelany lub porcelany chińskiej
-
Kod PKWiU: 28.3 - MASZYNY DLA ROLNICTWA I LEŚNICTWA
-
Kod PKWiU: 21.10.4 - CUKRY CHEMICZNIE CZYSTE, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE; ETERY CUKRÓW I ESTRY CUKRÓW ORAZ ICH SOLE, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE
-
Kod PKWiU: 13.20.33 - Tkaniny ze sztucznych włókien odcinkowych
-
Kod PKWiU: 28.30.7 - PRZYCZEPY SAMOZAŁADOWCZE LUB SAMOWYŁADOWCZE ORAZ NACZEPY DLA CELÓW ROLNICZYCH
-
Kod PKWiU: 17.29.12.0 - Bloki, płyty i płytki filtracyjne z masy papierniczej
-
Kod PKWiU: 49.31.2 - POZOSTAŁY TRANSPORT LĄDOWY PASAŻERSKI, MIEJSKI I PODMIEJSKI
-
Kod PKWiU: 26.51.62 - Maszyny i urządzenia do testowania mechanicznych właściwości materiałów
-
Kod PKWiU: 10.39.17 - Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw
-
Kod PKWiU: 33.12.15 - Usługi naprawy i konserwacji urządzeń podnośnikowych i przeładunkowych