2008 40 21 Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13%)
Kod CN 2008 40 21 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.29.0 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 1701 12 90 - Cukier buraczany surowy (z wył. do rafinacji i zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
-
Kod CN: 2826 90 10 - Heksafluorocyrkonian dipotasu
-
Kod CN: 8207 50 70 - Narzędzia do wiercenia metalu, wymienne, z częścią roboczą z materiału innego niż cermetale, diamenty lub z diamentów spiekanych lub ze stali szybkotnącej (z wył. do gwintowania otworów)
-
Kod CN: 2008 40 79 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, o zawartości cukru <= 15% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN: 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])
-
Kod CN: 8704 21 99 - Pojazdy silnikowe do transportu towarów, z silnikiem tłokowym wewnętrznego spalania z zapłonem samoczynnym "wysokoprężnym lub średnioprężnym", o masie całkowitej pojazdu <= 5 ton, o pojemności skokowej <=2 500 cm³, używane (z wył. pojazdów samowyładowczych zaprojektowanych do stosowania poza drogami publicznymi, objętych podpozycją 8704 10 i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia objętych pozycją 8705 i pojazdów silnikowych specjalnie zaprojektowanych do przewozu substancji promieniotwórczych o wysokiej aktywności)
-
Kod CN: 9028 30 90 - Liczniki energii elektrycznej, do prądu stałego, włącznie z licznikami wzorcowymi do nich
-
Kod CN: 1904 90 10 - Ryż, wstępnie obgotowany lub przygotowany inaczej, gdzie indziej niewymieniony ani niewłączony (z wył. mąki, kasz, mączek, przetworów spożywczych otrzymanych z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych)
-
Kod CN: 1604 20 50 - Sardynki, latające bonito, makrela z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, ryby z gatunku Orcynopsis unicolor przetworzone lub zakonserwowane (z wył. ryb całych lub w kawałkach)
-
Kod CN: 3209 90 00 - Farby i pokosty, włącznie z emaliami i lakierami, na bazie polimerów syntetycznych lub polimerów naturalnych modyfikowanych chemicznie, rozproszone lub rozpuszczone w środowisku wodnym (z wył. na bazie polimerów akrylowych lub winylowych)