2008 99 40 Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85 % mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
Kod CN 2008 99 40 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.29.0 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 9504 - Sprzęt do gier towarzyskich, stołowych lub salonowych, włączając bilardy elektryczne, stoły bilardowe, specjalne stoły do gier rozgrywanych w kasynach oraz wyposażenie automatycznych kręgielni
-
Kod CN: 5208 32 96 - Tkaniny bawełniane o splocie płóciennym, zawierające >= 85% masy bawełny i o masie powierzchniowej > 130 g/m², ale <= 200 g/m², barwione, o szerokości <= 165 cm
-
Kod CN: 2812 11 00 - Chlorek karbonylu (fosgen)
-
Kod CN: 2208 30 88 - Whisky, w pojemnikach o objętości > 2 litry (inna niż whisky burbońskie i szkocka whisky)
-
Kod CN: 4804 42 00 - Papier i tektura siarczanowe, niepowleczone, w zwojach o szerokości > 36 cm lub arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o jednym boku > 36 cm i o drugim boku > 15 cm, po rozłożeniu, o gramaturze > 150 g/m², ale < 225 g/m², bielone jednorodnie w masie, w których > 95% masy całkowitej zawartości włókien składa się z włókien drzewnych, otrzymanych w procesie chemicznym (z wył. papieru siarczanowego na warstwę pokryciową tektury falistej, papieru workowego siarczanowego i wyrobów objętych pozycją 4802, 4803 lub 4808)
-
Kod CN: 0703 20 00 - Czosnek, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 2202 99 15 - Napoje na bazie soi o zawartości białka mniejszej niż 2,8 % masy; napoje na bazie orzechów objętych działem 8, zbóż objętych działem 10 lub nasion objętych działem 12, niezawierające mleka, mlecznych produktów i tłuszczów z nich pochodzących
-
Kod CN: 4601 99 05 - Plecionki i podobne wyroby z materiałów nieroślinnych, obrabiane wzdłużnie, nawet złożone w pasma (z wył. sznurów, powrozów i kabli, części obuwia lub nakryć głowy)
-
Kod CN: 0404 10 16 - Serwatka i serwatka zmodyfikowana, w proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, niezawierająca dodatku cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości białka [zawartość azotu × 6,38] > 15% masy, i o zawartości tłuszczu > 27% masy
-
Kod CN: 5407 84 00 - Tkaniny z przędzy zawierającej głównie, ale < 85% masy włókien ciągłych syntetycznych, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej >= 67 decyteksów i o wymiarze przekroju poprzecznego <= 1 mm, zmieszanych głównie lub wyłącznie z bawełną, zadrukowane