2008 99 67 Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
Kod CN 2008 99 67 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.29.0 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 0105 11 19 - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu ptactwa z gatunku Gallus domesticus, o masie <= 185 g (z wył. niosek)
-
Kod CN: 0803 10 10 - Plantany, świeże
-
Kod CN: 8419 81 20 - Perkolatory i pozostałe urządzenia do parzenia kawy i do przygotowywania innych gorących napojów (z wył. urządzeń domowych)
-
Kod CN: 9026 20 80 - Przyrządy i aparatura do pomiaru lub kontroli ciśnienia cieczy lub gazów, nieelektroniczne (z wył. manometrów z rurką spiralną Bourdona lub manometrów z metalową przeponą i regulatorów)
-
Kod CN: 2009 49 93 - Sok ananasowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20 but <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN: 0406 90 81 - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby i Monterey, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 8467 89 00 - Narzędzia ręczne hydrauliczne, lub zawierające silnik nieelektryczny (z wył. pił łańcuchowych i narzędzi pneumatycznych)
-
Kod CN: 1207 99 20 - Nasiona i owoce oleiste, nawet łamane (z wył. jadalnych orzechów, oliwek, nasion soi, orzeszków ziemnych, kopry, nasion lnu, nasion rzepaku lub rzepiku, nasion słonecznika, orzechów palmowych i jąder, bawełny, nasion rącznika, sezamu, gorczycy, krokosza, melona i maku)
-
Kod CN: 8462 41 - Maszyny do przebijania, dziurkowania lub nacinania (włączając prasy) i kombinowane dziurkarki i wykrawarki, sterowane numerycznie, do obróbki metalu
-
Kod CN: 4504 10 91 - Bloki, płyty, arkusze i pasy; płytki o dowolnym kształcie; lite cylindry, włącznie z krążkami, z korka aglomerowanego, z substancją wiążącą (z wył. korków i zatyczek)