2008 99 67 Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
Kod CN 2008 99 67 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2008 99 67. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.29.0 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8539 21 98 - Lampy halogenowe z żarnikiem wolframowym, do napięć <= 100 V (z wył. w rodzaju stosowanych w motocyklach lub pozostałych pojazdach mechanicznych)
Kod CN: 3804 00 00 - Ługi odpadowe z produkcji ścieru drzewnego, nawet stężone, odcukrzone lub poddane obróbce chemicznej, włącznie z lignosulfonianami (z wył. oleju talowego, wodorotlenku sodu [sody kaustycznej] i paku siarczanowego)
Kod CN: 6111 20 90 - Odzież i dodatki odzieżowe dla niemowląt, z bawełny, dziane (z wył. rękawiczek, mitenek, rękawic z jednym palcem i czapeczek)
Kod CN: 4103 30 00 - Skóry i skórki, ze świń, surowe, świeże lub solone, suszone, wapnione, piklowane lub inaczej konserwowane (z wył. poddanych garbowaniu, pergaminowaniu lub dalszej wyprawie)
Kod CN: 2008 19 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych)
Kod CN: 0908 - Gałka muszkatołowa, kwiat muszkatołowy i kardamony
Kod CN: 7228 50 40 - Sztaby i pręty, ze stali zawierającej >= 0,9%, ale =< 1,15% masy węgla, >= 0,5%, ale =< 2% masy chromu i, jeżeli występuje, <= 0,5% molibdenu, tylko gięte na zimno lub wykończone na zimno (z wył. półproduktów, wyrobów walcowanych płaskich i walcowanych na gorąco, w nieregularnych kręgach)
Kod CN: 4816 20 00 - Papier samokopiujący, w zwojach o szerokości <= 36 cm lub w prostokątnych, albo kwadratowych arkuszach, w których żaden bok nie przekracza 36 cm po rozłożeniu, lub pocięte w kształty inne niż prostokątne albo kwadratowe, nawet pakowane w pudełka (z wył. kalki maszynowej i podobnych papierów kopiujących)
Kod CN: 3705 00 10 - Płyty fotograficzne i film, naświetlone i wywołane, do reprodukcji offsetowej