2204 10 94 Wino musujące ze świeżych winogron, z chronionym oznaczeniem geograficznym (ChOG)
Kod CN 2204 10 94 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2204 10 94. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 11.02.11.0 - Wina musujące ze świeżych winogron
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4107 11 19 - Skóra i skórka wyprawiona z pełnym licem, włączając skórę pergaminowaną, niedwojona, bydlęca (włączając bawolą), cała, przetworzona dalej po garbowaniu lub kondycjonowaniu, o powierzchni lica jednej sztuki <= 2,6 m² (28 stóp kwadratowych), odwłoszona (z wył. skóry cielęcej chromowej, skóry zamszowej, skóry lakierowanej i skóry lakierowanej laminowanej, i skóry metalizowanej)
Kod CN: 0305 59 85 - Ryby, suszone, nawet solone, ale niewędzone, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. filetów)
Kod CN: 5607 49 90 - Szpagat, powróz, linki i liny, z polietylenu lub polipropylenu, nawet plecione lub oplatane i nawet impregnowane, powleczone, pokryte lub otulane gumą, lub tworzywami sztucznymi, o masie liniowej <= 50.000 decyteksów "5 g/m" (z wył. do wiązania lub belowania)
Kod CN: 0302 24 00 - Turbot i skarp (Psetta maxima)
Kod CN: 0603 14 00 - Chryzantemy cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
Kod CN: 0907 20 00 - Goździki (całe owoce, kwiaty i szypułki), rozgniatane lub mielone
Kod CN: 5007 20 - Tkaniny, zawierające >= 85% masy jedwabiu lub odpadów jedwabiu, innych niż bureta
Kod CN: 2008 50 19 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 13% masy, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg