2204 21 38 Wina białe produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż Alsace, Bordeaux, Burgundy, Val de Loire, Mosel, Pfalz, Rheinhessen, Tokaj, Lazio, Toscana, Trentino, Alto Adige, Friuli, Veneto, Sicilia, vinho verde, Penedés, Rioja, Valencia, wina musujące i pół- musujące)
Kod CN 2204 21 38 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 11.02.12.0 - Wina ze świeżych winogron, z wyłączeniem wina musującego; moszcz z winogron
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 2009 89 38 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu lub warzywa, niesfermentowany, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto (z wył. zawierającego alkohol, mieszanek, soku z owoców cytrusowych, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, soku ananasowego, pomidorowego, z winogron, włączając moszcz gronowy, z jabłek i z gruszek)
-
Kod CN: 9503 00 61 - Układanki z drewna
-
Kod CN: 8483 50 20 - Koła zamachowe i koła pasowe lub linowe, włączając wielokrążki i zblocza, z żeliwa lub staliwa
-
Kod CN: 4407 25 90 - Ciemnoczerwone meranti, jasnoczerwone meranti i meranti bakau, przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości > 6 mm (z wył. Struganego, szlifowanego lub łączonego stykowo)
-
Kod CN: 2853 90 - Fosforki, nawet niezdefiniowane chemicznie, z wyłączeniem żelazofosforu; związki nieorganiczne, włącznie z wodą destylowaną lub wodą do pomiarów przewodnictwa oraz wodą o podobnej czystości; gdzie indziej niesklasyfikowane, ciekłe powietrze, nawet pozbawione gazów szlachetnych; sprężone powietrze; amalgamaty (z wył. amalgamatów metali szlachetnych)
-
Kod CN: 4016 91 00 - Pokrycia podłogowe i maty, z gumy, innej niż ebonit, ze sfazowanymi bokami, zaokrąglonymi narożami i ukształtowanymi krawędziami lub obrobione w inny sposób (z wył. wyrobów tylko pociętych na prostokąty lub kwadraty lub z gumy komórkowej)
-
Kod CN: 4701 00 90 - Masa włóknista mechaniczn, niepoddan obróbce chemicznej (z wył. masy włóknistej termomechanicznej)
-
Kod CN: 0304 83 90 - Filety z płastug (Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae i Citharidae) (z wył. gładzicy, stornii i smuklicy), zamrożone
-
Kod CN: 9017 - Przyrządy kreślarskie, traserskie lub obliczeniowe, (np. maszyny kreślące, pantografy, kątomierze, zestawy kreślarskie, suwaki logarytmiczne, tarcze rachunkowe); ręczne przyrządy do pomiaru długości (na przykład łaty miernicze i przymiary taśmowe, mikrometry, suwmiarki), niewymienione ani niewłączone gdzie indziej w dziale 90
-
Kod CN: 0204 43 - Kawałki mięsa z owiec, bez kości, zamrożone