2205 10 90 Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości <= 2 litry, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 18% obj.
Kod CN 2205 10 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 11.04.10.0 - Wermut i pozostałe wina aromatyzowane, ze świeżych winogron
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 0207 45 81 - Kawałki z kośćmi z kaczek (z gatunków domowych), zamrożone, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN: 0207 54 41 - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł, z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 2204 22 28 - Wina produkowane w Val de Loire, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)
-
Kod CN: 3403 - Preparaty smarowe, włącznie z cieczami chłodząco-smarującymi, preparatami do rozluźniania śrub i nakrętek, preparatami przeciwrdzewnymi i antykorozyjnymi, preparatami zapobiegającymi przyleganiu do formy opartymi na smarach, oraz preparaty w rodzaju stosowanych do natłuszczania materiałów włókienniczych, skóry wyprawionej, skór futerkowych lub pozostałych materiałów (z wył. preparatów zawierających, jako składnik zasadniczy, >= 70% masy olejów ropy naftowej lub olejów otrzymanych z minerałów bitumicznych)
-
Kod CN: 8708 80 91 - Układy zawieszenia oraz ich części, stalowe, odkute w matrycy zamkniętej, do ciągników, pojazdów silnikowych do przewozu 10 lub więcej osób, pojazdów samochodowych i pozostałych pojazdów silnikowych przeznaczonych zasadniczo do przewozu osób, pojazdów silnikowych do przewozu towarów i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. do montażu przemysłowego pojazdów silnikowych, objętych podpozycją 8708 80 20, amortyzatorów układu zawieszenia, stabilizatorów i pozostałych wałków skrętnych)
-
Kod CN: 1212 91 20 - Burak cukrowy, suszony, nawet mielony
-
Kod CN: 6115 30 19 - Damskie wyroby pończosznicze pełnej długości, z włókien syntetycznych, dziane, o masie liniowej nitki pojedynczej < 67 decyteksów (z wył. Wyrobów pończoszniczych o stopniowanym ucisku, rajstop i trykotów, i podkolanówek)
-
Kod CN: 4816 20 00 - Papier samokopiujący, w zwojach o szerokości <= 36 cm lub w prostokątnych, albo kwadratowych arkuszach, w których żaden bok nie przekracza 36 cm po rozłożeniu, lub pocięte w kształty inne niż prostokątne albo kwadratowe, nawet pakowane w pudełka (z wył. kalki maszynowej i podobnych papierów kopiujących)
-
Kod CN: 0408 99 80 - Jaja ptasie, nie w skorupkach, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nadające się do spożycia przez ludzi (z wył. suszonych i żółtek jaj)
-
Kod CN: 3207 20 10 - Pobiałki (masy lejne)