Kod CN 2935 10 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2935 10 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 5515 13 19 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych poliestrowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z wełną zgrzebną lub zgrzebną cienką sierścią zwierzęcą, barwione lub z przędz o różnych barwach, lub zadrukowane
Kod CN: 5205 14 00 - Nitka pojedyncza z włókien nieczesanych, zawierająca >= 85% masy bawełny i o masie liniowej >= 125 decyteksa, ale < 192,31 decyteksa "o numerze metrycznym > 52, ale <= 80" (z wył. nici do szycia i pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 7404 00 - Odpady miedzi i złom (z wył. wlewków lub podobnych postaci nieobrobionych, odlewanych z przetopionych odpadów i złomu, popiołów i pozostałości zawierających miedź, i odpadów i złomu z ogniw i baterii galwanicznych i akumulatorów elektrycznych)
Kod CN: 6302 22 90 - Bielizna pościelowa, z włókien chemicznych, zadrukowana (z wył. z włóknin i dzianej)
Kod CN: 0910 99 91 - Przyprawy korzenne nierozgniatane ani niemielone (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanilii, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy, tymianku, liści laurowych, curry, nasion kozieradki, i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
Kod CN: 3104 20 50 - Chlorek potasu, o zawartości potasu, w przeliczeniu na K2O, > 40%, ale <= 62% masy suchego bezwodnego produktu (z wył. w granulkach lub podobnych postaciach, lub w opakowaniach o masie brutto <=10 kg)
Kod CN: 0811 - Owoce i orzechy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego
Kod CN: 2004 90 50 - Groch [Pisum sativum] i niedojrzała fasola z gatunku Phaseolus spp., w strąkach, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, zamrożony