4107 99 10 Skóra wyprawiona, włączając skórę pergaminowaną, z części, pasków i płatów, ze skór bydlęcych (włączając bawole), przetworzona dalej po garbowaniu lub kondycjonowaniu, odwłoszona (z wył. skóry niedwojonej z pełnym licem, dwoiny licowej, skóry zamszowej, skóry lakierowanej i skóry lakierowanej laminowanej, i skóry metalizowanej)
Kod CN 4107 99 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4107 99 10. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 15.11.32.0 - Pozostałe odwłosione skóry bydlęce
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7110 31 00 - Rod, w stanie surowym lub w postaci proszku
Kod CN: 6003 20 00 - Dzianiny z bawełny, o szerokości <= 30 cm (z wył. zawierających >= 5% masy przędzy elastomerowej lub nitki gumowej, dzianin włosowych, włącznie z dzianinami „o długim włosie”, dzianin pętelkowych, etykiet, oznak i podobnych wyrobów oraz dzianin impregnowanych, powleczonych, pokrytych lub laminowanych)
Kod CN: 6303 92 10 - Firanki, zasłony (włącznie z draperiami) i wewnętrzne rolety, lambrekiny okienne lub łóżkowe, z włóknin z włókien syntetycznych (z wył. Markiz)
Kod CN: 2204 21 09 - Pozostałe wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi, w butelkach z korkami „grzybkowymi” przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami, o objętości <= 2 l; wino dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności ditlenku węgla w roztworze, pod ciśnieniem >= 1 bar, ale < 3 bary, mierzonym w temperaturze 20 °C, w pojemnikach o objętości <= 2 l (z wył. win musujących i win ze szczepu)
Kod CN: 2102 10 39 - Drożdże piekarnicze (z wył. suszonych)
Kod CN: 2006 00 38 - Warzywa, owoce, orzechy, skórki z owoców i pozostałe części roślin, zakonserwowane cukrem [odsączone, lukrowane lub kandyzowane], o zawartości cukru > 13% masy (z wył. wiśni i czereśni, imbiru, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, owoców nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia)
Kod CN: 4104 49 11 - Skóry i skórki, z pełnymi licami, niedwojone i dwoina licowa, odwłosione, z cieląt wschodnioindyjskich, całe, nawet z łbem i nogami, w stanie suchym („crust”), o powierzchni lica jednej sztuki <= 2,6 m² (28 stóp kwadratowych) i każda o masie netto <= 4,5 kg, niewyprawione inaczej niż tylko z użyciem garbników roślinnych, nawet poddane pewnej obróbce, ale w sposób oczywisty nieprzydatne do bezpośredniego stosowania do produkcji artykułów ze skóry wyprawionej (z wył. z pełnymi licami, niedwojonych i dwoiny licowej)