1604 19 97 Ryby przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. ryb mielonych oraz łososi, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, węgorze, płetw rekina, ryb z gatunku Euthynnus spp., Orcynopsis unicolor, dorszy, czerniaka, morszczuka i widłaka, nintaja i rdzawca; filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN 1604 19 97 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1604 19 97. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.25.0 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób, z wyłączeniem gotowych dań rybnych
Kod PKWiU: 10.85.12.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5911 10 00 - Tekstylia, filce i tkaniny podbite filcem, powleczone, pokryte lub laminowane gumą, skórą wyprawioną lub innym materiałem, w rodzaju stosowanych do obić zgrzeblarskich i podobnych materiałów włókienniczych, w rodzaju stosowanych do innych celów technicznych, włącznie z taśmami wykonanymi z welwetu impregnowanego gumą do pokrywania wrzecion tkackich (nawojów tkackich)
Kod CN: 6914 10 00 - Wyroby ceramiczne, z porcelany, również chińskiej, gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 8504 33 00 - Transformatory o mocy wyjściowej > 16 kVA, ale <= 500 kVA (z wył. z ciekłym dielektrykiem)
Kod CN: 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])
Kod CN: 7010 90 71 - Butle, kolby, fiolki i pozostałe pojemniki, ze szkła, w rodzaju stosowanych do transportu lub pakowania produktów farmaceutycznych, o pojemności nominalnej > 0,055 l, ale < 2,5 l (z wył. ampułek, pojemników z rur, szklanych wkładów do pojemników, z izolacją próżniową)
Kod CN: 4905 91 00 - Mapy i mapy hydrograficzne lub podobne mapy wszelkich rodzajów, włączając atlasy, mapy ścienne, plany topograficzne, drukowane i w postaci książek (z wył. wypukłych map, planów i globusów)
Kod CN: 8602 90 00 - Lokomotywy (z wył. zasilanych energią elektryczną ze źródła zewnętrznego lub z akumulatorów i lokomotyw spalinowo-elektrycznych) oraz tendry
Kod CN: 8480 30 - Modele odlewnicze (z wył. z grafitu lub innego węgla i modeli ceramicznych lub ze szkła)
Kod CN: 7315 12 00 - Łańcuch przegubowy, z żeliwa lub stali (z wył. łańcucha tulejkowego)