1604 19 97 Ryby przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. ryb mielonych oraz łososi, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, węgorze, płetw rekina, ryb z gatunku Euthynnus spp., Orcynopsis unicolor, dorszy, czerniaka, morszczuka i widłaka, nintaja i rdzawca; filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN 1604 19 97 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1604 19 97. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.25.0 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób, z wyłączeniem gotowych dań rybnych
Kod PKWiU: 10.85.12.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5516 91 00 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych sztucznych, innych niż zmieszanych głównie lub wyłącznie z bawełną, wełną lub cienką sierścią zwierzęcą lub z włóknami ciągłymi chemicznymi, niebielone lub bielone
Kod CN: 0306 17 92 - Krewetki z rodzaju Penaeus, nawet wędzone, nawet w skorupach, włącznie z krewetkami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 9303 20 95 - Strzelby i karabinki sportowe, myśliwskie lub przeznaczone do strzelania do celu, z jedną lub dwoma lufami gładkimi zespolonymi z gwintowanymi lufami i dwulufowe strzelby i karabinki z lufą gładką
Kod CN: 5007 90 90 - Tkaniny zadrukowane, zawierające głównie, ale < 85% masy jedwabiu lub odpadów jedwabiu
Kod CN: 3703 20 00 - Papier fotograficzny, tektura i tekstylia, światłoczułe, nienaświetlone, do fotografii kolorowej [wielobarwnej] (z wył. w rolkach o szerokości > 610 mm)
Kod CN: 1602 49 90 - Mięso lub podroby ze świń, włącznie z mieszankami, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. ze świń domowych, szynek, łopatek i ich części, kiełbas i podobnych wyrobów, drobno homogenizowanych przetworów, pakowanych do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w pojemnikach o zawartości netto <= 250 g masy, przetworów z wątroby (wątróbki), i ekstraktów i soków z mięsa)
Kod CN: 3201 90 20 - Ekstrakt sumaku, ekstrakt valonii, ekstrakt dębu lub ekstrakt kasztana
Kod CN: 3103 19 00 - Superfosfaty (z wył. superfosfatów o zawartości pentatlenku difosforu => 35% masy oraz w granulkach lub podobnych postaciach, lub w opakowaniach o masie brutto <=10 kg)
Kod CN: 7320 90 - Sprężyny i pióra do resorów, z żeliwa lub stali, włącznie ze sprężynami płaskimi spiralnymi (z wył. sprężyn śrubowych, spiralnych, resorów piórowych i piór do nich, sprężyn do zegarków lub zegarów, podkładek sprężystych i pozostałych podkładek ustalających, sprężyn do amortyzatorów i drążków skrętnych objętych sekcją 17)