1604 19 97 Ryby przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. ryb mielonych oraz łososi, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, węgorze, płetw rekina, ryb z gatunku Euthynnus spp., Orcynopsis unicolor, dorszy, czerniaka, morszczuka i widłaka, nintaja i rdzawca; filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN 1604 19 97 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1604 19 97. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.25.0 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób, z wyłączeniem gotowych dań rybnych
Kod PKWiU: 10.85.12.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7501 20 00 - Spieki tlenku niklu oraz pozostałe produkty pośrednie hutnictwa niklu (z wył. kamieni niklowych)
Kod CN: 0207 27 80 - Kawałki z kośćmi z indyka (z gatunków domowych), zamrożone (z wył. połówek lub ćwiartek, całych skrzydeł, nawet z końcami, grzbietów, szyj, grzbietów włącznie z szyjami, kuprów i końców skrzydeł, piersi, nóg i ich kawałków)
Kod CN: 8532 29 00 - Kondensatory elektryczne, stałe (z wył. tantalowych, elektrolityczno aluminiowych, ceramicznych, z dielektrykiem na bazie papieru lub z tworzywa sztucznego i elektroenergetycznych)
Kod CN: 3912 39 - Etery celulozy, w formach podstawowych (z wył. karboksymetylocelulozy i jej soli)
Kod CN: 0206 10 - Podroby jadalne z bydła, świeże lub schłodzone
Kod CN: 7020 00 30 - Artykuły ze szkła o współczynniku rozszerzalności liniowej <= 5 × 10–6 na stopień Kelvina, w zakresie temperatury od 0 °C do 300 °C, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. artykułów z topionego kwarcu lub innej topionej krzemionki)
Kod CN: 8704 32 91 - Pojazdy silnikowe do transportu towarów, z silnikiem tłokowym wewnętrznego spalania z zapłonem iskrowym, o masie całkowitej pojazdu > 5 ton, nowe (z wył. pojazdów samowyładowczych zaprojektowanych do stosowania poza drogami publicznymi, objętych podpozycją 8704 10 i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia objętych pozycją 8705 i pojazdów silnikowych specjalnie zaprojektowanych do przewozu substancji promieniotwórczych o wysokiej aktywności)
Kod CN: 0304 74 90 - Filety z widłaka (Urophycis spp.), zamrożone
Kod CN: 9609 90 90 - Ołówki, kredy do pisania lub rysowania, kredy krawieckie
Kod CN: 6815 10 - Artykuły z grafitu lub pozostałego węgla, włącznie z włóknami węglowymi, przeznaczone do użytku nieelektrycznego