6215 90 00 Krawaty, muszki i fulary, z materiałów włókienniczych (z wył. z jedwabiu lub odpadów jedwabiu lub z włókien chemicznych, z dzianin)
Kod CN 6215 90 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 6215 90 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 14.19.23.0 - Chusteczki do nosa, szale, szaliki, welony, krawaty, muszki, fulary i pozostałe gotowe dodatki odzieżowe; części odzieży lub dodatków odzieżowych, gdzie indziej niesklasyfikowane, niedziane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0210 99 90 - Mąki i mączki, jadalne, z mięsa lub podrobów (z wył. z naczelnych, wielorybów, delfinów i morświnów (ssaki z rzędu waleni) i z manatów i krów morskich (ssaki z rzędu syren), z fok, lwów morskich i morsów (ssaki z podrzędu płetwonogich) i gadów)
Kod CN: 8432 41 00 - Roztrząsacze obornika (z wył. rozpylaczy)
Kod CN: 8306 29 00 - Statuetki i pozostałe ozdoby, z metalu nieszlachetnego, niepowleczonego metalem szlachetnym (z wył. dzieł sztuki, okazów kolekcjonerskich i antyków)
Kod CN: 2008 40 21 - Gruszki, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas., w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. o zawartości cukru > 13%)
Kod CN: 0403 10 19 - Jogurt o zawartości tłuszczu > 6,0% masy (z wył. aromatyzowanego lub zawierającego dodatek owoców, orzechów lub kakao), niezawierający dodatku cukru lub innego środka słodzącego
Kod CN: 9101 29 00 - Zegarki naręczne, w kopertach z metalu szlachetnego lub z metalu pokrytego metalem szlachetnym, nawet ze stoperem, z naciągiem ręcznym (z wył. z denkami wykonanymi ze stali)
Kod CN: 0302 42 00 - Sardele (Engraulis spp.), świeża lub schłodzona
Kod CN: 0307 49 50 - Kałamarnice "Ommastrephes spp., Nototodarus spp., Sepioteuthis spp.", wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach (z wył. "Ommastrephes sagittatus")
Kod CN: 2501 00 99 - Sól zwyczajna i czysty chlorek sodu, nawet w roztworze wodnym lub z dodatkiem środków zapobiegających zbrylaniu lub środków zapewniających dobrą sypkość (z wył. soli kuchennej, soli do przeróbki chemicznej [oddzielenie Na od Cl], soli denaturowanej lub do celów przemysłowych)
Kod CN: 8521 - Aparaty do zapisu lub odtwarzania obrazu i dźwięku, nawet z wbudowanym urządzeniem do odbioru sygnałów wizyjnych i dźwiękowych "tunerem wideo" (z wył. rejestrujących kamer wideo)