6903 90 10 Retorty, tygle, mufle, dysze, korki, podpory, tygle probiercze do kupelacji, przewody, rury, osłony i pręty i pozostałe wyroby ceramiczne, ogniotrwałe, zawierające > 25%, ale < 50% masy grafitu lub innych postaci węgla, lub mieszaniny tych produktów (z wył. cegieł, płyt, bloków i podobnych ogniotrwałych wyrobów ceramicznych konstrukcyjnych)
Kod CN 6903 90 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 6903 90 10. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 23.20.14.0 - Wyroby ogniotrwałe niewypalane i pozostałe ogniotrwałe wyroby ceramiczne
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0304 42 90 - Filety z pstrąga i troci (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae) (z wył. z gatunku Oncorhynchus mykiss, o masie > 400 g każdy), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0908 11 00 - Gałka muszkatołowa, nierozgniatana ani niemielona
Kod CN: 1514 11 90 - Olej rzepakowy lub rzepikowy, o niskiej zawartości kwasu erukowego < 2%, surowy (z wył. do zastosowań technicznych lub przemysłowych)
Kod CN: 2009 39 31 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20, ale <=67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku pomarańczowego i grejpfrutowego)
Kod CN: 0304 44 90 - Filety z z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae (z wył. z dorsza, czerniaka oraz ryby z gatunku Boreogadus saida), świeże lub schłodzone
Kod CN: 9303 20 95 - Strzelby i karabinki sportowe, myśliwskie lub przeznaczone do strzelania do celu, z jedną lub dwoma lufami gładkimi zespolonymi z gwintowanymi lufami i dwulufowe strzelby i karabinki z lufą gładką
Kod CN: 5107 20 99 - Przędza z wełny czesanej, zawierająca głównie, ale < 85% masy wełny, zmieszania z włóknami (z wył. niebielonej, przędzy zmieszanej wyłącznie lub głównie z włóknami odcinkowymi syntetycznymi, przędzy zawierającej łącznie >= 85% masy wełny i cienkiej sierści zwierzęcej, i pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 2204 22 22 - Wina białe produkowane w Bordeaux, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
Kod CN: 0207 27 10 - Kawałki bez kości z indyka (z gatunków domowych), zamrożone
Kod CN: 5511 10 00 - Przędza zawierająca >= 85% masy włókien odcinkowych syntetycznych, pakowana do sprzedaży detalicznej (z wył. nici do szycia)