7225 40 40 Wyroby walcowane płaskie ze stali stopowej innej niż nierdzewna, o szerokości >= 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, nie w zwojach, o grubości > 10 mm (z wył. ze stali narzędziowej, szybkotnącej lub stali krzemowej elektrotechnicznej)
Kod CN 7225 40 40 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 7225 40 40. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 24.10.35.0 - Wyroby płaskie walcowane na gorąco, o szerokości >= 600 mm, z pozostałej stali stopowej, z wyłączeniem wyrobów ze stali krzemowej elektrotechnicznej
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 3005 90 - Wata, gaza, bandaże i podobne artykuły, np. opatrunki, plastry przylepne, kataplazmy, impregnowane lub pokryte substancjami farmaceutycznymi lub pakowane do postaci, lub w opakowania do sprzedaży detalicznej, do celów medycznych, chirurgicznych, dentystycznych lub weterynaryjnych (z wył. opatrunków przylepnych i pozostałych artykułów posiadających warstwę przylepną)
Kod CN: 0305 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, niesolony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 2007 10 99 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe, homogenizowane, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy (z wył. o zawartości cukru > 13% masy i przetworów z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
Kod CN: 4403 21 10 - Kłody tartaczne sosnowe z gatunku "Pinus spp.", którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione
Kod CN: 4807 00 30 - Papier i tektura złożone, otrzymane z odzyskanego papieru, nawet powleczone papierem, niepowleczone powierzchniowo ani nieimpregnowane, nawet ze wzmocnieniem wewnętrznym, w zwojach lub arkuszach, w zwojach o szerokości > 36 cm lub arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o jednym boku > 36 cm i o drugim boku > 15 cm, po rozłożeniu (z wył. laminowanych wewnętrznie bitumem, smołą lub asfaltem)
Kod CN: 2009 39 31 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20, ale <=67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku pomarańczowego i grejpfrutowego)
Kod CN: 6301 30 10 - Koce i pledy, z bawełny, dziane (z wył. elektrycznych, narzut i kap, i artykułów pikowanych i podobnych, objętych pozycją 9404)
Kod CN: 4408 39 - Arkusze na forniry, włącznie z otrzymanymi przez cięcie drewna warstwowego, na sklejkę lub na podobne drewno warstwowe i inne drewno, przetarte wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, nawet strugane, szlifowane, łączone na długość lub łączone stykowo, o grubości <= 6 mm, z drewna tropikalnego (z wył. z ciemnoczerwonego meranti, jasnoczerwonego meranti i meranti bakau)
Kod CN: 7013 37 - Szklanki (z wył. z tworzywa szklano-ceramicznego, ze szkła ołowiowego i z nóżką)