Kod CN: 0302 35 91 - Tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny (Thunnus orientalis), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 2914 - Ketony i chinony, nawet z inną tlenową grupą funkcyjną oraz ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne
Kod CN: 7407 21 10 - Sztaby i pręty, ze stopów miedzi z cynkiem (mosiądz), gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 2905 16 - Oktanol (alkohol oktylowy) i jego izomery
Kod CN: 5516 13 00 - Tkaniny zawierające >= 85% masy włókien odcinkowych sztucznych, z przędz o różnych barwach
Kod CN: 2530 90 00 - Siarczki arsenu, alunit, pucolana, pigmenty mineralne i pozostałe substancje mineralne, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 9206 00 00 - Perkusyjne instrumenty muzyczne, np. bębny, ksylofony, cymbały, kastaniety, marakasy
Kod CN: 7020 00 30 - Artykuły ze szkła o współczynniku rozszerzalności liniowej <= 5 × 10–6 na stopień Kelvina, w zakresie temperatury od 0 °C do 300 °C, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. artykułów z topionego kwarcu lub innej topionej krzemionki)
Kod CN: 1902 20 91 - Makarony nadziewane mięsem lub innymi substancjami, gotowane (z wył. zawierających > 20% masy kiełbasy i tym podobnych, mięsa i podrobów, dowolnego rodzaju, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju lub pochodzenia, lub > 20% masy ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych)