8419 90 15 Części sterylizatorów medycznych, chirurgicznych lub laboratoryjnych, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN 8419 90 15 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8419 90 15. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 28.25.30.0 - Części klimatyzatorów, urządzeń chłodniczych lub zamrażających i pomp cieplnych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0307 39 20 - Małże (jadalne) "Mytilus spp.", wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach
Kod CN: 0812 90 30 - Papaje, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
Kod CN: 3215 90 20 - Wkłady atramentowe do drukarek, bez zintegrowanej głowicy drukującej, zawierające komponenty mechaniczne lub elektryczne i atrament stały w specjalnie zaprojektowanych kształtach, do drukarek (z wył. atramentu, który nie jest farbą drukarską, występującą zwykle w postaci pasty)
Kod CN: 2939 - Alkaloidy roślinne, naturalne lub syntetyczne, ich sole, etery, estry i pozostałe pochodne
Kod CN: 3301 12 10 - Olejki eteryczne ze słodkich i gorzkich pomarańczy, nieodterpenowane, włącznie z konkretami i absolutami (z wył. olejków z kwiatów pomarańczy)
Kod CN: 3815 19 - Katalizatory na nośniku, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. z metalami szlachetnymi lub ze związkami metali szlachetnych, z niklem lub ze związkami niklu, jako substancjami aktywnymi)
Kod CN: 7004 20 - Szkło w arkuszach, ciągnione i dmuchane, barwione w całej masie, nieprzezroczyste, powleczone lub z warstwą pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową, ale nieobrobione inaczej
Kod CN: 0302 33 90 - Latający lub paskowany bonito, świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0404 10 78 - Serwatka i serwatka zmodyfikowana, nawet zagęszczona, zawierająca dodatek cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości białka [zawartość azotu × 6,38] > 15% masy, i o zawartości tłuszczu <= 1,5% masy (z wył. w proszku, granulkach lub w innej stałej postaci)