8543 90 00 Części maszyn i aparatury, wykonujących indywidualne funkcje, gdzie indziej niesklasyfikowane w dziale 85
Kod CN 8543 90 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8543 90 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 27.90.33.0 - Części do pozostałego sprzętu elektrycznego; części elektryczne maszyn lub aparatury, gdzie indziej niesklasyfikowane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7325 99 - Odlewane artykuły z żeliwa lub stali, gdzie indziej nieklasyfikowane (z wył. wyrobów z żeliwa nieciągliwego i kul mielących i podobnych artykułów dla młynów)
Kod CN: 6103 10 10 - Garnitury męskie lub chłopięce, z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, dziane (z wył. dresów, ubiorów narciarskich i strojów kąpielowych)
Kod CN: 6211 42 41 - Części górne dresów z podszewką, damskie lub dziewczęce, z bawełny (z wył. dzianych i części górnych dresów pokrytych z zewnątrz tym samym pojedynczym materiałem włókienniczym)
Kod CN: 1902 - Makarony, nawet poddane obróbce cieplnej lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami), lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, rurki, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskus, nawet przygotowany
Kod CN: DZIAŁ 49 - KSIĄŻKI, GAZETY, OBRAZKI I POZOSTAŁE WYROBY PRZEMYSŁU POLIGRAFICZNEGO, DRUKOWANE; MANUSKRYPTY, MASZYNOPISY I PLANY
Kod CN: 0207 26 20 - Połówki lub ćwiartki z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 2009 90 79 - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem cukru lub z dodatkiem alkoholu)