Kod CN: 1604 14 46 - Filety znane jako „loins” z tuńczyka, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym, z latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
Kod CN: 9608 20 00 - Pisaki i pióra, z końcówkami filcowymi lub innymi końcówkami porowatymi
Kod CN: 8207 40 30 - Narzędzia do gwintowania wałków w metalu, wymienne
Kod CN: 8482 91 90 - Kulki, igiełki i wałeczki, do łożysk (z wył. wałeczków stożkowych i kulek stalowych objętych pozycją 7326)
Kod CN: 0210 99 79 - Wątróbki jadalne z drobiu (z wył. otłuszczonych wątróbek z gęsi lub kaczek), solone, w solance, suszone lub wędzone
Kod CN: 2204 29 - Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi i moszczem gronowym z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, w pojemnikach o objętości > 10 l (z wył. win musujących)
Kod CN: 2204 29 84 - Wina produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące, wina białe i wina ze szczepu)
Kod CN: 8465 92 00 - Strugarki, frezarki lub profilarki (skrawające), do drewna, korka, kości, ebonitu, twardych tworzyw sztucznych lub podobnych twardych materiałów (z wył. maszyn do obróbki ręcznej i objętych podpozycją 8465 10 i 8465 20)
Kod CN: 0202 20 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone (z wył. tusz i półtusz)