Kod PKWiU: 10.11.12 - Mięso ze świń, świeże lub schłodzone
Kod PKWiU 10.11.12.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.11.12.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0203 11 10 - Tusze lub półtusze, ze świń domowych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 11 90 - Tusze lub półtusze, ze świń niedomowych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 12 11 - Szynki i ich kawałki, ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 12 19 - Łopatki i ich kawałki, ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 12 90 - Szynki lub łopatki i ich kawałki, ze świń niedomowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 19 11 - Przodki i ich kawałki, ze świń domowych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 19 13 - Schaby i ich kawałki, ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 19 15 - Boczek i jego kawałki, ze świń domowych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 19 55 - Mięso ze świń domowych, bez kości (z wył. boczku i jego kawałków), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0203 19 59 - Mięso ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone (z wył. tusz lub półtusz, szynek, łopatek i ich kawałków, przodków, schabów, boczku i ich kawałków)
Kod CN: 0203 19 90 - Mięso ze świń niedomowych, świeże lub schłodzone (z wył. tusz lub półtusz, szynek, łopatek i ich kawałków z kością)
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 45.19.21.0 - Sprzedaż detaliczna samochodów ciężarowych, przyczep, naczep i autobusów, prowadzona przez wyspecjalizowane salony
Kod PKWiU: 10.62.12 - Tapioka i jej namiastki przygotowane ze skrobi w postaci płatków, ziaren itp.
Kod PKWiU: 14.13.35.0 - Pozostałe spodnie, ogrodniczki, bryczesy i szorty, damskie lub dziewczęce
Kod PKWiU: 20.20 - PESTYCYDY I POZOSTAŁE ŚRODKI AGROCHEMICZNE
Kod PKWiU: 25.61.11.0 - Usługi pokrywania powierzchni metali różnymi metalami
Kod PKWiU: 20.13.2 - PIERWIASTKI CHEMICZNE, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE; KWASY I ZWIĄZKI NIEORGANICZNE
Kod PKWiU: 20.15.39.0 - Pozostałe nawozy azotowe i ich mieszaniny, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod PKWiU: 28.91.99 - Usługi podwykonawców związane z produkcją maszyn dla metalurgii
Kod PKWiU: 82.1 - USŁUGI ZWIĄZANE Z ADMINISTRACYJNĄ OBSŁUGĄ BIURA, WŁĄCZAJĄC USŁUGI WSPOMAGAJĄCE
Kod PKWiU: 10.41.58.0 - Olej kokosowy i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie