10.86.10.0 Przetwory homogenizowane oraz żywność dietetyczna
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.86.10 - Przetwory homogenizowane oraz żywność dietetyczna
Kod PKWiU 10.86.10.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0402 29 11 - Mleko specjalne dla niemowląt w stałej postaci, o zawartości tłuszczu > 10% masy, ale <= 27%, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach o zawartości netto <= 500 g
-
Kod CN: 1602 10 00 - Przetwory homogenizowane z mięsa, podrobów lub krwi, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w pojemnikach o zawartości netto <= 250 g masy
-
Kod CN: 1901 10 00 - Przetwory dla niemowląt, pakowane do sprzedaży detalicznej, z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające < 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; przetwory spożywcze z mleka, kwaśnej śmietany, serwatki, jogurtu, kefiru i podobnych towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierające kakao lub zawierające < 5% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
-
Kod CN: 2005 10 00 - Warzywa homogenizowane pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości <= 250 g masy
-
Kod CN: 2007 10 10 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, homogenizowane, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy, o zawartości cukru > 13% masy
-
Kod CN: 2007 10 91 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe, homogenizowane, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy (z wył. o zawartości cukru > 13% masy)
-
Kod CN: 2007 10 99 - Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe, homogenizowane, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy (z wył. o zawartości cukru > 13% masy i przetworów z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN: 2104 20 00 - Złożone przetwory spożywcze, składające się z dokładnie zhomogenizowanej mieszaniny dwóch lub więcej podstawowych składników, takich jak mięso, ryby, warzywa lub owoce, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 28.22.13 - Podnośniki; wciągniki w rodzaju stosowanych do podnoszenia pojazdów
-
Kod PKWiU: 77.40.11.0 - Dzierżawa praw do korzystania z efektów prac badawczo-rozwojowych
-
Kod PKWiU: 13.10.3 - WŁÓKNA TEKSTYLNE CHEMICZNE, ODCINKOWE, PRZYGOTOWANE DO PRZĘDZENIA
-
Kod PKWiU: 23.19.21 - Osłony szklane otwarte oraz ich szklane części do lamp elektrycznych, lamp elektronopromieniowych i podobnych
-
Kod PKWiU: 46.49.21.0 - Sprzedaż hurtowa książek
-
Kod PKWiU: 60.10.11.0 - Usługi nadawania programów radiofonicznych
-
Kod PKWiU: 87.10.1 - Usługi pomocy społecznej z zakwaterowaniem zapewniającej opiekę pielęgniarską
-
Kod PKWiU: 60.20.12 - Usługi udostępniania nagrań wideo na życzenie w trybie on-line (video-on-demand)
-
Kod PKWiU: 07.29.15.1 - Rudy ołowiu
-
Kod PKWiU: 27.51.13.0 - Pralki i suszarki typu domowego