0801 32 00 Orzechy nerkowca, świeże lub suszone, bez łupin
Kod CN 0801 32 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0801 32 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.25.0 - Orzeszki ziemne, migdały, kasztany jadalne i inne orzechy, łuskane
Kod CN: 5802 30 00 - Materiały włókiennicze igłowe (z wył. dywanów i pozostałych pokryć podłogowych)
Kod CN: 4403 26 00 - Drewno surowe z dzewa iglastego, którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione (z wył. drewna z sosny, jodły i świerku; zgrubnie przyciętego drewna na laski, parasolki, trzonki narzędzi itp.; drewna w postaci podkładów kolejowych, drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna malowanego, bejcowanego, nasyconego kreozotem lub innymi środkami konserwującymi)
Kod CN: 0302 91 00 - Wątróbki, ikry i mlecze, świeże lub schłodzone
Kod CN: 9406 - Budynki prefabrykowane, nawet niekompletne i niezmontowane
Kod CN: 0303 34 00 - Turbot i skarp (Psetta maxima), zamrożone
Kod CN: 2707 99 19 - Surowe oleje lekkie z destylacji wysokotemperaturowej smoły węglowej (z wył. tych, z których >= 90% objętościowo destyluje w temperaturze do 200 °C i związków chemicznie zdefiniowanych)
Kod CN: 2001 90 97 - Warzywa, owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym (z wył. ogórków i korniszonów, ostrego sosu z mango, owoców z rodzaju Capsicum innych niż słodka papryka i pieprz angielski, kukurydzy cukrowej, ignamów, słodkich ziemniaków i podobnych jadalnych części roślin, zawierających >= 5 % masy skrobi; grzybów, rdzeni palm, oliwek, słodkiej papryki, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, orzechów areca (lub betel), cola i makadamia)
Kod CN: 4805 19 10 - Papier na warstwę pofalowaną „wellenstoff”, niepowleczony, w zwojach o szerokości > 36 cm lub arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o jednym boku > 36 cm i o drugim boku > 15 cm, po rozłożeniu