0910 Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i pozostałe przyprawy korzenne (z wył. pieprzu z rodzaju Piper, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanili, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, i jagód jałowca)
Podrzędne kody CN
Kod CN: 0910 11 00 - Imbir, nierozgniatany ani niemielony
Kod CN: 0910 12 00 - Imbir, rozgniatany lub mielony
Kod CN: 0910 91 10 - Mieszanki różnych rodzajów przypraw korzennych (z wył. rozgniatanych lub mielonych i curry)
Kod CN: 0910 91 90 - Mieszanki różnych rodzajów przypraw korzennych, rozgniatane lub mielone (z wył. curry)
Kod CN: 0910 99 - Przyprawy korzenne (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanili, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
Kod CN: 0910 99 91 - Przyprawy korzenne nierozgniatane ani niemielone (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanilii, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy, tymianku, liści laurowych, curry, nasion kozieradki, i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
Kod CN: 0910 99 99 - Przyprawy korzenne, rozgniatane lub mielone (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanilii, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy, tymianku, liści laurowych, curry, nasion kozieradki, i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8903 99 91 - Jednostki pływające, wypoczynkowe lub sportowe, łodzie wioślarskie i kajaki, o masie > 100 kg, o długości <= 7,5 m (z wył. motorówek napędzanych inaczej niż silnikiem przyczepnym, żaglowców, nawet z silnikiem pomocniczym i łodzi nadmuchiwanych)
Kod CN: 2841 - Sole tlenowych lub nadtlenowych kwasów metalicznych
Kod CN: 8104 20 00 - Odpady i złom magnezu (z wył. popiołów i pozostałości zawierających magnez i opiłków, wiórów i granulek, sortowanych według rozmiaru)
Kod CN: 7415 33 00 - Wkręty, śruby i nakrętki i artykuły podobne, z miedzi, gwintowane (inne niż haki gwintowane, śruby oczkowe, w tym z pierścieniem, wkręty "lag", korki, zatyczki itp., gwintowane)
Kod CN: 6203 42 11 - Spodnie i bryczesy, robocze, z bawełny, męskie lub chłopięce (z wył. dzianych, spodni na szelkach i z karczkiem typu ogrodniczki)
Kod CN: DZIAŁ 39 - TWORZYWA SZTUCZNE I ARTYKUŁY Z NICH
Kod CN: 2810 00 90 - Tlenki boru i kwasy borowe (z wył. tritlenku boru)
Kod CN: 2009 31 19 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 20 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem cukru, z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku pomarańczowego i grejpfrutowego)
Kod CN: 2008 80 70 - Truskawki i poziomki, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg