1214 90 90 Siano, lucerna, koniczyna, esparceta, kapusta pastewna, łubin, wyka i podobne produkty pastewne (z wył. buraków pastewnych, brukwi i pozostałych korzeni pastewnych, mączek i granulek z lucerny)
Kod CN 1214 90 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1214 90 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 01.13.90.0 - WARZYWA ŚWIEŻE, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE
Kod CN: 0207 14 91 - Wątróbki jadalne ptactwa z gatunku Gallus domesticus, zamrożone
Kod CN: 8527 21 20 - Odbiorniki radiowe, nadające się do odbierania i dekodowania cyfrowych sygnałów radiowego systemu przekazywania danych (RDS), w rodzaju stosowanych w pojazdach mechanicznych, nadające się do pracy tylko z zewnętrznym źródłem energii, połączone z aparaturą do zapisu lub odtwarzania dźwięku, z laserowym systemem odczytu
Kod CN: 3918 10 10 - Pokrycia podłogowe tworzyw sztucznych, nawet samoprzylepne, w rolkach lub w postaci płytek; pokrycia ścienne lub sufitowe, w zwojach o szerokości >= 45 cm, zawierających tworzywa sztuczne trwale związane z podłożem z dowolnego materiału innego niż papier, przy czym warstwa tworzywa (po stronie wierzchniej) jest ziarnista, wytłoczona, kolorowa, zadrukowana wzorem lub w inny sposób ozdobiona, składające się z podłoża impregnowanego, pokrytego lub powleczonego poli(chlorkiem winylu)
Kod CN: 8479 40 00 - Maszyny do wyrobu lin lub kabli (z wył. skręcarek, w rodzaju stosowanych w maszynach przędzalniczych)
Kod CN: 3001 20 - Ekstrakty gruczołów lub pozostałych narządów lub ich wydzielin, do celów organoterapeutycznych
Kod CN: 0812 90 98 - Owoce i orzechy, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. moreli, wiśni i czereśni, pomarańcz, papaji, owoców z gatunku Vaccinium myrtillus, owoców guawy, mango, smaczeliny, tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoców chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola), pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)
Kod CN: 7006 00 - Szkło w arkuszach lub kształtach, nawet z warstwą pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową, gięte, o obrobionych krawędziach, grawerowane, wiercone, emaliowane lub inaczej obrobione, ale nieobramowane ani nieoprawione w innych materiałach (z wył. szkła bezpiecznego, wielościennych elementów izolacyjnych ze szkła, szkła w postaci luster)
Kod CN: 2106 90 55 - Syrop glukozowy i z maltodekstryny, aromatyzowane lub barwione