01.13.90.0 WARZYWA ŚWIEŻE, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 01.13.90 - WARZYWA ŚWIEŻE, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE
Kod PKWiU 01.13.90.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 01.13.90.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0708 20 00 - Fasola "Vigna spp., Phaseolus spp.", łuskana lub niełuskana, świeża lub schłodzona
Kod CN: 0709 40 00 - Selery inne niż seler korzeniowy, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 99 90 - Warzywa, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 1214 90 90 - Siano, lucerna, koniczyna, esparceta, kapusta pastewna, łubin, wyka i podobne produkty pastewne (z wył. buraków pastewnych, brukwi i pozostałych korzeni pastewnych, mączek i granulek z lucerny)