1702 Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi: laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; miód sztuczny, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel
Podrzędne kody CN
Kod CN: 1702 11 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające >= 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
Kod CN: 1702 19 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające < 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
Kod CN: 1702 20 - Cukier klonowy, w postaci stałej, i syrop klonowy (z wył. zawierających dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
Kod CN: 1702 20 10 - Cukier klonowy, w postaci stałej, zawierający dodatki środków aromatyzujących lub barwiących
Kod CN: 1702 20 90 - Cukier klonowy, w postaci stałej, i syrop klonowy (z wył. zawierających dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
Kod CN: 1702 30 - Glukoza, w postaci stałej, i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym < 20% masy fruktozy
Kod CN: 1702 30 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, niezawierająca fruktozy lub zawierająca w stanie suchym < 20% masy fruktozy
Kod CN: 1702 30 50 - Glukoza [dextrose], w postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego, niezawierająca fruktozy lub zawierająca w stanie suchym < 20% masy fruktozy (z wył. izoglukozy)
Kod CN: 1702 30 90 - Glukoza, w postaci stałej, i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym < 20% masy fruktozy (z wył. izoglukozy i glukozy [dextrose] w postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego)
Kod CN: 1702 40 - Glukoza, w postaci stałej i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, i zawierające w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 40 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 40 90 - Glukoza, w postaci stałej i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, i zawierające w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. izoglukozy i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 50 00 - Fruktoza chemicznie czysta, w postaci stałej
Kod CN: 1702 60 - Fruktoza, w postaci stałej i syrop fruktozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 60 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 60 80 - Syrop inulinowy bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktozy, zawierający w stanie suchym > 50% masy fruktozy w postaci czystej lub jako sacharoza
Kod CN: 1702 60 95 - Fruktoza, w postaci stałej i syrop fruktozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. izoglukozy, syropu inulinowego, fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 90 - Cukier w postaci stałej, włącznie z cukrem inwertowanym i chemicznie czystą maltozą oraz mieszankami cukru i syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy fruktozy, niearomatyzowane ani niebarwione, sztuczny miód, nawet wymieszany z miodem naturalnym i karmelem (z wył. cukru trzcinowego lub buraczanego, chemicznie czystej sacharozy, laktozy, cukru klonowego, glukozy, fruktozy, i ich syropów)
Kod CN: 1702 90 10 - Maltoza chemicznie czysta, w postaci stałej
Kod CN: 1702 90 30 - Izoglukoza w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym 50 % masy fruktozy, otrzymywana z polimerów glukozy
Kod CN: 1702 90 50 - Maltodekstryna w postaci stałej i syrop maltodekstrynowy (z wył. aromatyzowanych lub barwionych)
Kod CN: 1702 90 71 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym >= 50% masy sacharozy
Kod CN: 1702 90 75 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym < 50% masy sacharozy, w postaci proszku, nawet aglomerowanego
Kod CN: 1702 90 79 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym < 50% masy sacharozy (z wył. cukrów i melas w postaci proszku, nawet aglomerowanego)
Kod CN: 1702 90 80 - Syrop inulinowy, bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktoz, zawierający w stanie suchym >= 10%, ale <= 50%, fruktozy w czystej postaci lub w postaci sacharozy
Kod CN: 1702 90 95 - Cukier w postaci stałej, włącznie z cukrem inwertowanym oraz mieszankami cukru i syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy fruktozy, niearomatyzowany ani niebarwiony (z wył. cukru trzcinowego lub buraczanego, chemicznie czystej sacharozy i maltozy, laktozy, cukru klonowego, glukozy, fruktozy, maltodekstryny, i ich syropów, izoglukozy, syropu inulinowego i karmelu)
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8483 90 89 - Koła zębate, koła łańcuchowe oraz pozostałe elementy układów przenoszenia napędu przedstawione oddzielnie i części wałów napędowych i korb; części łożysk ślizgowych; mechanizmów i przekładni zębatych; mechanizmów śrubowo-kulkowych lub śrubowo-wałeczkowych; skrzyń przekładniowych i pozostałych układów zmieniających prędkość, włączając przemienniki momentu obrotowego; kół zamachowych i kół pasowych lub linowych, włączając wielokrążki i zblocza, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. z żeliwa lub staliwa)
Kod CN: 0405 10 11 - Masło naturalne, o zawartości tłuszczu >= 80% , ale <= 85% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. masła odwodnionego i ghee)
Kod CN: 6301 90 10 - Koce i pledy, dziane (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub z włókien syntetycznych, koców elektrycznych, narzut i kap, i artykułów pikowanych i podobnych, objętych pozycją 9404)
Kod CN: 2830 90 85 - Siarczki; polisiarczki, nawet niezdefiniowane chemicznie (z wył. siarczków sodu, wapnia, antymonu lub żelaza, i organicznych i nieorganicznych związków rtęci)
Kod CN: 0601 - Cebulki, bulwy, korzenie bulwiaste, pędy podziemne korony i kłącza, w stanie uśpienia roślin, wegetacji lub kwitnienia; rośliny cykorii i jej korzenie (z wył. cebulek, bulw, korzeni bulwiastych, wykorzystywanymi do spożycia przez ludzi i korzeni cykorii odmiany Cichorium intybus sativum)
Kod CN: 2101 12 92 - Przetwory na bazie ekstraktów, esencji lub koncentratów kawy
Kod CN: 6302 39 20 - Bielizna pościelowa, z lnu lub ramii (z wył. zadrukowanej i dzianej)
Kod CN: 2204 21 17 - Wina białe produkowane w Val de Loire, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
Kod CN: 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])