1702 Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi: laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; miód sztuczny, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel
Podrzędne kody CN
Kod CN: 1702 11 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające >= 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
Kod CN: 1702 19 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające < 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
Kod CN: 1702 20 - Cukier klonowy, w postaci stałej, i syrop klonowy (z wył. zawierających dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
Kod CN: 1702 20 10 - Cukier klonowy, w postaci stałej, zawierający dodatki środków aromatyzujących lub barwiących
Kod CN: 1702 20 90 - Cukier klonowy, w postaci stałej, i syrop klonowy (z wył. zawierających dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
Kod CN: 1702 30 - Glukoza, w postaci stałej, i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym < 20% masy fruktozy
Kod CN: 1702 30 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, niezawierająca fruktozy lub zawierająca w stanie suchym < 20% masy fruktozy
Kod CN: 1702 30 50 - Glukoza [dextrose], w postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego, niezawierająca fruktozy lub zawierająca w stanie suchym < 20% masy fruktozy (z wył. izoglukozy)
Kod CN: 1702 30 90 - Glukoza, w postaci stałej, i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym < 20% masy fruktozy (z wył. izoglukozy i glukozy [dextrose] w postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego)
Kod CN: 1702 40 - Glukoza, w postaci stałej i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, i zawierające w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 40 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 40 90 - Glukoza, w postaci stałej i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, i zawierające w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. izoglukozy i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 50 00 - Fruktoza chemicznie czysta, w postaci stałej
Kod CN: 1702 60 - Fruktoza, w postaci stałej i syrop fruktozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 60 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 60 80 - Syrop inulinowy bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktozy, zawierający w stanie suchym > 50% masy fruktozy w postaci czystej lub jako sacharoza
Kod CN: 1702 60 95 - Fruktoza, w postaci stałej i syrop fruktozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. izoglukozy, syropu inulinowego, fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
Kod CN: 1702 90 - Cukier w postaci stałej, włącznie z cukrem inwertowanym i chemicznie czystą maltozą oraz mieszankami cukru i syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy fruktozy, niearomatyzowane ani niebarwione, sztuczny miód, nawet wymieszany z miodem naturalnym i karmelem (z wył. cukru trzcinowego lub buraczanego, chemicznie czystej sacharozy, laktozy, cukru klonowego, glukozy, fruktozy, i ich syropów)
Kod CN: 1702 90 10 - Maltoza chemicznie czysta, w postaci stałej
Kod CN: 1702 90 30 - Izoglukoza w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym 50 % masy fruktozy, otrzymywana z polimerów glukozy
Kod CN: 1702 90 50 - Maltodekstryna w postaci stałej i syrop maltodekstrynowy (z wył. aromatyzowanych lub barwionych)
Kod CN: 1702 90 71 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym >= 50% masy sacharozy
Kod CN: 1702 90 75 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym < 50% masy sacharozy, w postaci proszku, nawet aglomerowanego
Kod CN: 1702 90 79 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym < 50% masy sacharozy (z wył. cukrów i melas w postaci proszku, nawet aglomerowanego)
Kod CN: 1702 90 80 - Syrop inulinowy, bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktoz, zawierający w stanie suchym >= 10%, ale <= 50%, fruktozy w czystej postaci lub w postaci sacharozy
Kod CN: 1702 90 95 - Cukier w postaci stałej, włącznie z cukrem inwertowanym oraz mieszankami cukru i syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy fruktozy, niearomatyzowany ani niebarwiony (z wył. cukru trzcinowego lub buraczanego, chemicznie czystej sacharozy i maltozy, laktozy, cukru klonowego, glukozy, fruktozy, maltodekstryny, i ich syropów, izoglukozy, syropu inulinowego i karmelu)
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 1604 15 90 - Makrele z gatunków Scomber australasicus, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 4407 29 98 - Drewno tropikalne, przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, nawet strugane, szlifowane lub łączone stykowo, o grubości > 6 mm (z wył. struganego, szlifowanego, łączonego stykowo i abura, afrormosia, akacji afrykańskiej, ako, alan, andiroba, aningré, avodiré, azobé, balau, bossé ciemne, bossé jasne, cativo, cedr, dabema, dibétou, doussié, framiré, freijo, fromager, fuma, geronggang, ilomba, ipé, jaboty, jelutong, jequitiba, jongkong, kapur, kempas, keruing, kosipo, kotibé, koto, limba, louro, maçaranduba, makoré, mandioqueira, mansonia, mengkulang, merawan, merbau, merpauh, mersawa, moabi, niangon, nyatoh, obeche, okoumé, onzabili, orey, ovengkol, ozigo, padauk, paldao, palisandera z Gwatemali, palisandera z Para, palisandera z Rio, palisandera z Rose, pau amarelo, pau marfim, pulai, punah, quaruba, ramin, sapelli, saqui-saqui, sepetir, sipo, sucupira, suren, tauari, teak, tiama, tola, viroli, białego lauan, białego meranti, białego seraya i żółtego meranti)
Kod CN: 6108 92 00 - Peniuary, płaszcze kąpielowe, szlafroki i podobne artykuły, damskie lub dziewczęce, z włókien chemicznych, dziane (z wył. trykotów, półhalek, halek, majtek, fig, koszul nocnych, piżam, biustonoszy, pasów wyszczuplających, gorsetów i podobnych artykułów)
Kod CN: 4202 22 90 - Torebki, nawet z paskiem na ramię, włączając te bez uchwytu, z zewnętrzną powierzchnią z materiałów włókienniczych
Kod CN: 7302 10 28 - Szyna kolejowa z symetryczną stopą płaską "Vignoli", z żeliwa lub stali, kolejowa lub tramwajowa, nowa, o masie < 36 kg/m
Kod CN: 0511 91 90 - Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych (z wył. odpadków rybnych); martwe ryby, skorupiaki, mięczaki lub pozostałe bezkręgowce wodne nienadające się do spożycia przez ludzi
Kod CN: 2934 99 - Kwasy nukleinowe i ich sole, nawet niezdefiniowane chemicznie; pozostałe związki heterocykliczne (z wył. tylko z heteroatomem tlenu lub tylko azotu, związków zawierających w strukturze tiazolowy, benzotiazolowy lub fenotiazynowy układ pierścieniowy nieskondensowany dalej, aminoreksu (INN), brotizolamu (INN), klotiazepamu (INN), kloksazolamu (INN), dekstromoramidu (INN), haloksazolamu (INN), ketazolamu (INN), mezokarbu (INN), oksazolamu (INN), pemoliny (INN), fendymetrazyny (INN), fenmetrazyny (INN), sufentanilu (INN) i ich soli i organicznych i nieorganicznych związków rtęci, nawet chemicznie zdefiniowane, i produkty z 3002 10)
Kod CN: 8203 - Pilniki, tarniki, szczypce, włączając szczypce tnące, obcęgi, pincety do zastosowań niemedycznych, nożyce do cięcia metalu, obcinaki do rur, nożyce do prętów, przebijaki i podobne narzędzia ręczne, z metalu nieszlachetnego